"Книжарница на колела" е най-новото попълнение в семейството на изд. "Слънце". Разказва историята на Нина - младо момиче, отдадено на страстта си към литературата, чиято работа в библиотеката на Бирмингам е прекрасна възможност за непрекъснат допир до книгите. Донякъде това е и вид психотерапия: да разбере човека отсреща, да предусети стила му на живот, интересите, проблемите и да предложи не само наслада от точното четиво, но и помощ.

Когато я съкращават от работата ѝ, тя трябва да събере целия си кураж и практичност, за да мисли в друга посока. Единственото, в което е сигурна, са книгите – само в тях вижда бъдещето си. В тясната квартира, която дели с най-добрата си приятелка, трупа и трупа купчини томове, осъдени „на смърт“ от библиотечните реформатори. Няма идея какво ще ги прави, но знае, че ги спасява от унищожение. Винаги е мечтала за собствена книжарница. Успява да се пребори за мечтата си и се сдобива с малка каравана, която пълни с книги.

Нина напуска Бирмингам и тръгва на север, към тучната зеленина на Шотландия, към изпълнения със светлина и особен мирис на треви и стада непознат край. Към нови усмихнати хора с ромолящ, невинаги разбираем говор, които живеят по свой собствен начин, необезпокоявани от тенденции, модни течения или градска суматоха. Всичко  това кара Нина да се почувства така, сякаш е попаднала в рая.

Книжното ѝ начинание обаче тук потръгва чудотворно и тя пътува из села и градчета със своята Книжарница на колела, независимо от пълната си липса на делови качества. А любовта неочаквано се промъква в нейната книжна вселена...

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар