Новата година настъпи. Идва времето за равносметки, за поставяне на нови цели, за доизпълняване на старите неизпълнени такива, за нови начала и загърбване на миналото. Предстои ни цяла една година, която се надяваме да изпълним с позитивизъм и щастие.

Но как да загърбим старите навици, да обърнем гръб на отрицателното мислене, да поправим неработещите мисловни модели, да станем по-позитивни, да спрем да се безпокоим и да се изправим срещу страховете си, побеждавайки ги? В днешната статия ще ви представим няколко книги, които ще променят живота ви и ще ви донесат една по-успешна и невероятна нова година.

Дейл Карнеги – „Как да печелим приятели и да влияем на другите“

Настолна книга за поколения читатели. Тя е първата по рода си и е ненадмината и до днес – ще ви покаже как да постигнете успех, да си спечелите нови приятели и да станете по-убедителни. Съветите на Карнеги са помогнали на милиони хора да стигнат на върха на стълбата към успеха. Тук ще научите кои са тайните, които ще накарат хората да ви харесват, дванадесет начина да спечелите другите на своя страна и девет начина да промените човек, без да предизвикате негодуване от негова страна.

Дейл Карнеги – „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“

Книга, изпълнена със съвети, насочени към всички хора, обзети от безпокойство и страх. Тук ще научите, че трябва да живеете в днешния ден, да погледнете живота от смешната му страна, да се ангажирате с работа, да дадете най-доброто от себе си, да бъдете себе си и още много полезни съвети.

Лоран Гунел – „Човекът, който искаше да бъде щастлив“

В тази книга ще се изправите на едно вълнуващо пътеществие с мъдрец от остров Бали и ще видите как да се освободите от това, което ви пречи да сте истински щастливи. Главният герой ще се изправи пред диагнозата на местния лечител – здрав е, но не е щастлив, и ще поеме по пътя към самопознанието, единственото нещо, което може да му помогне да осъществи своите мечти.

Наполеон Хил – „Да прецакаш Дявола“

Тук ще откриете тайната, която ще ви позволи да постигнете успех и свобода. Наполеон Хил е познат на читателите като автор на книги за самоусъвършенстване и в тази книга е описал изключителни прозрения за човешката природа в интервю с Дявола. Книгата е била сметната за прекалено скандална от семейството на автора и е била скрита от белия свят, но след над 70 години най-сетне намира пътя към читателите си.

Андрю Матис – „Как работи животът“

Авторът е наясно как работи животът и защо щастливите хора успяват. А искаш ли да бъдеш като тях? Тази книга ще ти помогне. Изпълнена с прозрения, тя ни показва защо бедите понякога стигат до добрите хора, защо плацебото върши работа, защо богатите печелят пари, както и много други неща. Авторът ни показва, че Вселената не е логична, а магична и че животът не е лотария. Той ни дава много ценни съвети и напътствия, показвайки ти, че мислите ти създават обстоятелствата, както и чувствата.

Андрю Матис – „Следвай сърцето си“

Книга, която ни показва как да последваме своето сърце в търсене на радост и цел в живота. Тя ни учи, че не трябва да променяме света, а да променим себе си. Учи ни също как да правим това, което обичаме, как да открием собствения си път, как да постигнем душевен покой, как да спрем да обвиняваме другите и как да преодоляваме катастрофите в живота си.

Наполеон Хил
Андрю Матис – „Как работи щастието“

Освен че разбира живота, Андрю Матис разбира и щастието. Той осъзнава, че ние решаваме какво количество щастие ще си позволим. В книгата си, която е станала световен бестселър, той ни учи как да посрещаме предизвикателствата, как да поемем отговорност за собственото щастие, как да изберем нова гледна точка, как да използваме магическата сила на ума си и на много други полезни прозрения.

Марк Менсън – „Тънкото изкуство да не ти пука“

В тази изпълнена с тънък хумор книга ще научите не как да станете пълен непукист, а как да избирате нещата, за които да ви пука. Защото, да, винаги ще има нещо, за което да ви е грижа, но когато подберете приоритетите си правилно, можете да избегнете дребните безпокойства и тревоги и да се фокусирате върху това, което наистина има значение.

Крис Прентис – „Дзен и изкуството на щастието“

Дзен е древно учение, което се състои във фокусиране в настоящия момент и в преживяването му като единствен и неповторим. Книгата на Крис Прентис ще ви даде ценни съвети как да живеете в настоящия момент и как да се справите със стреса. Ще ви научи да се приспособявате към житейските промени и да промените личната си философия.

Анди Андрюс – „Проницателят“

Изключително проницателна (pun intended) книга, която ще ви разкаже историята на един старец, наричан просто Джоунс, който обикаля в крайбрежния град Оринжд Бийч, и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите на хората мъдрост. Тази книга ще ви покаже множество проницателни мисли и ще промени живота ви към по-добро, така че дори самите вие да поискате да станете проницатели и да помагате на другите в най-тежките им моменти. Ще се научите да възприемате нова гледна точка, която може изцяло да промени личната ви философия.

мотивация
Анди Андрюс – „Дъното на басейна“

Анди Андрюс е същински проницател, който забелязва неща, които другите хора не успяват да забележат. Той вижда отвъд повърхността, отвъд очевидното и отвъд правилното и вярното. Тук, в тази книга, ще трябва да се фокусирате не върху изключителното, а върху това как нещо да бъде направено по-различен начин и защо е необходимо това.

Анди Андрюс – „Проницателят се завръща“

Още малко мъдрости от тайнствения Джоунс, който се завръща в крайбрежното градче, за да посочи на жителите му пътя към новата гледна точка и личната свобода.

Анди Андрюс – „Седемте решения“

Анди Андрюс е открил седем основни принципа, които биха ви осигурили интересен и пълноценен живот. Със своя забаен стил той ще ни покаже решенията, до които е достигнал, и пътя към постигането му. Използването на идеите от тази книга ще доведе до чудотворни промени.

Анди Андрюс – „Малките неща“

В тази книга на автора на „Проницателят“ виждаме как малките неща имат изключително огромна роля в живота ни и защо трябва да им обръщаме внимание.

Автор

Виктория Димитрова е преводач, писател по душа и поет по сърце. Страстен почитател на дългите разходки сред природата. Обича книгите, празните листи, които чакат да ги изпишеш, силното кафе и да учи нови неща. (Да не забравяме и котките. И кучетата.) Вярва, че в живота си трябва да следваме мечтите си.

Напишете коментар