Най-новото попълнение в библиотеката на издателство „Апостроф“ - "Книга за любовта", може да бъде очарователно решение на дилемата кой е най-подходящият подарък за Свети Валентин.

По време на Средновековието влюбените си разменяли послания на 14 февруари, наричайки ги „валентинки“. Литературното бижу, събрало между кориците си прочувствени сентенции за най-възпяваната емоция през вековете, се превръща в най-оригиналната „валентинка“, с която можете да докажете любовта си.


На страниците на този изящен том с твърди корици и цветно оформление са поместени цитати от корифеи като Омир, Платон, Лао Дзъ, Цицерон, Сенека, Шекспир, Молиер, Волтер, Гьоте, Джейн Остин, Стендал, Балзак, Пушкин, Жорж Санд, Мопасан, Оскар Уайлд, Кафка, Булгаков, Фицджералд, Ремарк, Екзюпери и много други. Не са пропуснати и сентенциите на най-обичаните български писатели Иван Вазов, Йордан Йовков, Дамян Дамянов, Павел Вежинов.

Незабравимите думи на велики дами от историята също намират място между кориците на „Книга за любовта“. Изпепеляващата французойка Едит Пиаф е харизматична певица, за която любовта не означава нищо, ако не може да я възпее във вечните си шансони. Уолис Симпсън, заради която крал Едуард VIII се отказва от трона на Англия, споделя: „Хората нямат и най-малка представа колко е трудно и изтощително цял живот да въплъщаваш една голяма любов.“

Освен над 200 красиви мисли от велики хора, в уникалното издание ще намерите ценни откъси от най-известните и четени произведения, както и любопитни факти за личностите, цитирани в книгата.

От нея ще разберете и повече за влюбването и откъде идва легендата, според която любовта се празнува на 14 февруари.

Тази книга е послание, с което можете мълчаливо да изразите обичта си към някого.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар