Студентския съвет към Софийски университет "Св. Климент Охридски" обяви продължение на инициативата "Купи книга в помощ на Украйна", която успя да събере над 18 600 лева в помощ на бедстващите в резултат на руската инвазия.

Част 2 на благотворителното събитие ще се проведе на 26 март (неделя) в централното фоайе на Алма матер.

Ето какво съобщават от Студентския съвет към Софийския университет:

На провелия се в Софийски университет благотворителен базар "Купи книга в помощ на Украйна" бяха събрани 18 666, 36 лева. Сумата е дарена на Българския червен кръст целево в помощ на пострадалите в конфликта в Украйна.

В неделния ден в централно фоайе на Алма матер повече от 600 човека избраха да дадат нов живот на над 3 000 книги с кауза. През целия ден десетки хора оставяха свои любими книги, излезли на пазара през последните години.

Поради големия интерес към инициативата, събитието ще се повтори в събота, 26.03.2022 г. от 11:00 до 18:00 часа, отново в Централно фоайе на Ректората на Софийски университет.

Книга в помощ на Украйна

И тази седмица всеки може да участва като:

1. Донесе свои книги и ги дари на входа при доброволците, които ще се погрижат да ги изложат на видно място. Приемат се книги през целия ден. Организаторите молят дарените книги да са в добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години. Могат да бъдат донесени книги на български или чужд език – проза, поезия, детски книги, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

2.Разгледа изложените заглавия и избере онова, на което иска да даде втори живот в своята библиотека като всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева.

3. Дари в нашите запечатани урни.

Всеки може да помогне като:

1. Разпространи събитието в социалните мрежи на своя личен профил, уебсайт или форум.

2. Донесе поне една книга! Колкото повече - толкова по-добре! Ще се приемат книги от 10 ч. сутринта, а официално базарът ще започне в 11 ч.

3. Помогне за каузата като си купи една или повече книги – така помага на нуждаещите се в Украйна и дава нов живот на дарените книги.

Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентския Съвет към Софийския Университет „Св. Климент Охридски".

Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.

Студентски Съвет към СУ „Св. Климент Охридски" е взел всички необходими мерки за безопасност по време на събитието.

Изпращаме линк към събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/1nZyGf6B8

Ще се радваме да подкрепите събитието, като споделите за него!
Заповядайте и Вие в Ректората на СУ на 26.03.2022, за да дарите или закупите книга!
Очакваме Ви!"

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар