Най-вероятно много от вас се питат, какво предстои в Marvel вселената след "Отмъстителите: Краят" и завършека на една история, градена в продължение на 11 години. Няма да засягаме спойлери от блокбъстъра, но все пак ако сте сред петимата човека в света, които не са го гледали все още, вървете и го гледайте, статията няма да избяга.

След месец излиза "Спайдър-Мен: Далеч от дома", който ще постави любимото ни паякообразно пред нови предизвикателства, но и това не е темата днес.

Двете нови филмови попълнения към добре изградената вече вселена, които ще видим догодина, са соло филмът за Черната вдовица и новият проект The Eternals. "Черната вдовица" се снима в момента в Норвегия под работното заглавие Blue Bayou, а в него, също така, ще видим Дейвид Харбър (Hellboy, Stranger Things). За новите герои The Eternals ще отделим повече внимание в тази статия.

Черната вдовица
В момента се снима филмът "Черната вдовица" със Скарлет Йохансон в главната роля

Тъй като нямаме представа как ще бъде преведен The Eternals за родния екран, ще се въздържим от импровизации и ще го споменаваме с оригиналното име.

The Eternals са не толкова известни персонажи за масовата кино аудитория на Marvel филмите. Същото обаче важеше и за "Пазителите на галактиката", а още след първия филм, те се превърнаха в едни от най-обичаните герои. Върлите комикс фенове естествено знаят това-онова и ние сме тук, за да внесем малко яснота и любопитна информация около предстоящия проект.

В Marvel комиксите съществуват множество фракции от персонажи, които се формират в следствие на дадено събитие. До момента от филмовата вселена знаем за "Отмъстителите" и "Пазителите на галактиката", но нещата тепърва ще стават по-комплексни.

Вечните
The Eternals

За първи път The Eternals се появяват в комиксите през месец юли 1976 година. Те са древна раса, създадена от друга, още по-древна, преди хиляди ходини. Стана ли заплетено вече? The Celestials провеждат експерименти с група хора, които довеждат до последвалия ефект. Процесът е необратим и обикновените хора вече са т.нар. The Eternals. Новото име, с което се подвизават, върви в комплект с новопридобитите им сили. Физиологичният процес е забързан, и малко или много, те са вече са по-висша раса спрямо човечеството. Най-доброто от двата свята?

Говорейки за силите им, те са различни, но като цяло всички са космически ориентирани. Свръхсила, левитация и ментална илюзия са само част от многото им способности.

Вечните
The Eternals

След вътрешни конфликти между расата им, настава разединение. Част от тях (миролюбивите) са предвождани от Kronos, другите (войнствените) от Uranos. Не е ясно, все още, как Marvel ще представят тези събития и въобще дали ще ги засегнат още в първия филм, но материлът е богат и със сигурност има какво да видим.

Последните слухове сочат, че Анджелина Джоли може би ще влезе в ролята на Sersi (не онази с виното), докато Ричард Мадън, познат ни с ролята си на Роб Старк в "Игра на тронове", се свързва с персонажа на Ikaris. Други имена, които ще видим в лентата, са Ма Дон-Сок и Кумаил Нанджиани, чиито роли не са обявени.

Вечните
Как би изглеждала Анджелина Джоли като Sersi

Режисьор на филма е Клоуи Жао, което пък е и първият филм от Marvel вселената режисиран, от азиатец. Датата, на която ще видим The Eternals, не е ясна, но вече знаем на кои дати ще имаме нови филми и можем да заключим следното: В момента текат снимките на филмa за "Черната вдовица", докато The Eternals също е заглавие, което ще гледаме през 2020 година. Следователно, на база датите, които Marvel обявиха преди време, можем теоритично  да поставим "Черната вдовица" като филма на 1 май 2020 и The Eternals като този на 6-ти ноември 2020.

Със сигурност бъдещето на Marvel вселената отново ни е подготвило множество изненади. Освен "Черната вдовица" и The Eternals, очакваме продълженията на "Доктор Стрейндж", "Черната пантера", "Капитан Марвел", "Ант-Мен", "Спайдър-мен", "Пазители на Галактиката". Има и други нови проекти, един от които е Shang-Chi, но за него друг път. Да не забравяме и за сделката между 20th Century Fox и Walt Disney за правата на “Х-Мен” и “Фантастичната четворка”, което ще постави иконичните комиксови персонажи в центъра на събитията в недалечното бъдеще.

Често задаван въпрос: Ще има ли вече "Отмъстители", след като вече гледахме "Краят"?

Пазителите на галактиката ще присъстват и в следващата фаза на Marvel

Отговор: 100%. Въпрос на време е. Краят бе за за част от персонажите, които следим още от самото начало, както завършек една една история, която започна през 2008 с „Железният Човек“ . В комиксите отбора се променя в следствие на събитията и точно това ще видим и на големият екран. Оригиналната шестица (Железният човек, Капитан Америка, Тор, Хълк, Черната вдовица, Ястребово око) предават щафетата на новите герои, които вече ни бяха представени (Капитан Марвел, Доктор Стрейндж, Черната Пантера, Спайдър-Мен и др.)

Докато стане време за The Eternals и "Черната вдовица", продължаваме да чакаме Спайди през другия месец. Междувременно можете да отскочите до най-близкото кино, за да гледате "Отмъстителите" отново... и отново.

Автор

В търсене на по-добрата реалност между света, в който живеем и седмото изкуство. Повече от запален комиксов и специално MARVEL фен, но винаги обективен и изразяващ личното си мнение за каквото и да е. Приятната компания, с която може да обсъжда спокойно всевъзможни теми, било то филмови или не се цени високо.

Напишете коментар