Български кинофестивали: Киномания 2018 очарова с пъстротата на своя афиш

Киномания тази година отново, освен в София, ще има и в Пловдив и Варна. Програмата е богата, в нея има детско кино, българско кино, френско кино. Не са подминати и големи американски и руски продукции.


Откриването на Киномания 2018 в София беше на 15 ноемвеи, като прожекциите ще продължат до 29 ноември. Във Варна, пред големия фестивален екран, застанаха ден по-късно, на 16 ноемри. В Пловдив проявата за киномани също започна на 16 ноември и както във Варна продължава до 29 ноември. В София обаче има прожекции преди откриването на Киномания 2018, като на 8 ноември зрителите си спомниха за вълшебника Бергман с неговия филм "Вълшебната флейта".

Откриването в София, беше със знаковия филм за промените в България "Времето е наше" на режисьора Петър Попзлатев. Ленатата разказва за писател, който се запознава с агент на ДС. Пътищата на двамата се пресичат, за да се разделят след това. Агентът Тилев забогатява, а писателят Сестримски се опитва да се помири с минало, благодарение на Невена-млада жена с неясна двойна идентичност.

В Пловдив програмата на фестивала започна с "Островът на кучетата", германско-американска продукция, озвучена с гласовете на Скарлет Йохансон и Едуарт Нортън. Истоярията разказва за 12-годишното момче Атари, който се опитва да спаси кучето си, заточено заедно с други домашни любимци на остров.

Варна откри Киномания 2018 с "Всички знаят", в който участват Пенелопе Круз, Хавиер Бардем и Рикардо Дарин. Филмът разказва за сватба, която събира стари познати. Покрай сватбата пламват чувства, които отвеждат главните герои в нов етап на живота им. За капак на всичко, дъщерята на Лаура (Пенелопе Круз) изчезва по време на сватбеното тържество, когато изведнъж тока спира.

На 18 ноември в София и Варна, може да зарадвате децата, внуците си и техните приятелчета със "Мумините и чудната зимна страна". Филмчето е копродукция между Финландия и Полша, излязла на екран през 2017 г. Красивите бели хипопотамчета на писателката Туве Марика Янсон, наречени муминтроли, завладяват екрана, за да ни отведат в приказния свят на зимата.

Организаторите пишат за филмчето с мумини: "И така, Муминтрол се мята през прозореца, за да се озове в чудат, непредсказуем и понякога опасен, но пък привлекателно красив нов свят. Скоро към Муминтрол се присъединяват Татко Мумин и Мама Муминка, както и приятелите му – буйната Малка Мю и проницателният Тоо-тики. Докато се подготвят да посрещнат госта си, те научават безценни уроци за взаимността, приятелството, добротата и разбират, че топлотата на тяхното присъствие е най-чудесния коледен подарък."

Разгледайте програмата на филмите, които се излъчват в София, Пловдив и Варна. За София я има на официалния сайт на Киномания, за Пловдив може да я откриете в сайта нан "Програмата", а за Варна на сайта на Фестивален и конгресен център.

Цените на билетите са от порядъка на 8 до 10 лв.

Мая Джамбазова

Аз съм Мая Джамбазова и съм дългогодишен автор в онлайн издания. Обичам котки, весели чорапи, хубави книги. Но истинската ми страст е киното. Обожавам старите български филми, но и съвременните родни продукции, предназначени за големия екран.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни