След като вече обърнахме внимание на бъдещите ТВ проекти на Marvel, съвсем логично е да хвърлим светлина и към предстоящите проекти на DC.

Не е тайна за никого, че до момента филмовата вселена на DC е крачка напред-две назад, но това може да се промени много скоро.

Първата част на онлайн събитието DC FanDome ни представи какво можем да очакваме в идните години от тях на голям екран. Именно това ще разгледаме сега. Втората част на събитието се проведе на 12 септември, където на фокус бяха техните ТВ проекти.

Wonder Woman 1984

Както се разбира от заглавието, събитията ще се развиват през 80-те. Освен прелестната Гал Гадот ще видим отново Крис Пайн, който ще пресъздаде ролята си на Стив Тревър. Най-вероятно се питате как? Това няма да издадем, макар и да имаме солидна теория. Педро Паскал ще влезе в ролята на Максуел Лорд, но и това не е черешката на тортата. Злодеят във вторият филм за Wonder Woman ще бъде изигран от Кристен Уиг. Тя ще бъде Барбара Минерва, по-известна като Cheetah. Заради пандемията от COVID-19, прожекцията на Wonder Woman 1984 бе изтеглена за Коледа.

 

The Suicide Squad

Не мислим да говорим за филма от 2016 година по обясними причини, но тъй като отново ще видим някои от персонажите, е добре да поясним нещо. По думите на режисьора Джеймс Гън (Guardians of the Galaxy Vol.1 и Vol.2), The Suicide Squad ще бъде "soft reboot" на това, което гледахме през 2016. Естествено ни предстои да научаваме повече, но към момента знаем, че ще участват един куп звезди, ще хвърчат много гениталии, крайници и че това е визията на Джеймс Гън за тези комиксови персонажи. Ако има някой, който може да даде живот на не толкова известни образи от комиксовите страници, то това е Джеймс Гън, който вече го доказа с двата си филма за Marvel и ще продължи серията с Vol.3.

Марго Роби, Идрис Елба, Джон Сина и Нейтън Филиън са само част от звездния каст на филма, но за да придобиете по-голяма представа за мащаба на лентата, се запознайте с всички персонажи, които ще видим на голям екран. Очакваме The Suicide Squad на 6-ти август 2021.

 

The Batman

С първия трейлър, който Мат Рийвс и Warner Bros. ни предложиха, очакванията за The Batman с Робърт Патинсън се покачиха до небесата. На път сме да видим възможно най-реалистичният и мрачен филм за един от най-известните комиксови персонажи на всички времена.

За първи път ще видим Батман като детектив, какъвто реално е, при това доста добър. Освен това, ще му се наложи да се изправи срещу няколко злодея в рамките на един филм. Изобщо все неща, които ни карат да броим дните до премиерата. Повече информация за филма можете да намерите тук.

 

Black Adam

Черния Адам

Не е тайна, че Дуейн Джонсън "Скалата" е в преговори с DC от поне десет години, именно за ролята на Black Adam. Е, времето му наближава. Black Adam е изключително интересен персонаж с трагична история, която го превръща в антигерой/злодей, на когото симпатизираш. Честно казано, физиката на Скалата е може би единствената, която пасва на персонажа. Той е физически силен, но също така, подобно на Shazam, притежава магически сили. В първия филм за Shazam ни бе загатнато за Black Adam, но сблъсъкът между двамата ще видим чак в Shazam 3.

В Black Adam ще видим персонажи като Doctor Fate, Hawkman и Atom Smasher.

Силно вероятно е в бъдеше да видим и сблъсък между Black Adam и член на Justice League, а именно Superman. Да, Скалата съвсем открито предизвика Хенри Кавил, а това е двубой, който нямаме търпение да видим на голям екран. Очакваме Black Adam на 22-ри декември 2021.

 

The Flash

След безброй отлагания и смяна на режисьори, най-накрая имаме потвърдена информация относно филмовата лента. Режисьорът Анди Мушети ("То") сподели детайли, които на хартия правят The Flash най-важния филм за DC вселената.

Както Доктор Стрейндж ще изследва мултивселената в Marvel, същото се очаква да направи и известният спийдстър в DC. Ще видим неочаквани персонажи, като Майкъл Кийтън, който ще пресъздаде ролята си на Батман от филма през 89-та. Да, един от най-обичаните актьори влизали в ролята на Батман, ще се завърне на голям екран! Това обаче не е всичко. Ако един Батман не ви е достатъчен, Бен Афлек също ще има важна роля във филма. Възможно е да видим и други членове на Justice League, но към момента не е потвърдено.

Знаем също така, че Бари Алън ще получи нов костюм, който ще се доближи повече до този от комиксите и ще бъде създаден не от кой да е, а от Брус Уейн…въпросът е кой Брус Уейн?

Подзаглавието на филма ще бъде Flashpont, което е заявка за интересен филм. Комикс читателите знаят историята, която се свързва с Flashpoint, но филмовата версия няма да бъде 1:1 с нея. Очакваме The Flash на 3-ти юни 2022.

Shazam!: Fury of the Gods

Шазам

Споменахме, че в бъдеще Black Adam и Shazam ще премерят сили, но преди това ще трябва да видим следващото приключение на Били Батсън и компания. Към режисьорския стол ще се завърне Дейвид Ф. Сандбърг, но към момента не знаем много за филма, освен, че е възможно да видим няколко злодея. Очакваме Shazam!: Fury of the Gods на 4-ти ноември 2022.

На хоризонта е и Aquaman 2, който се очаква на 6-ти декември 2022,

Други проекти, за които е споменавано, но към момента няма много информация са:

  • Green Lantern Corps
  • New Gods
  • Justice League Dark
  • The Trench
  • Batgirl
  • Static Shock

И ако това не ви стига, тук се намесва Зак Снайдер…

Zack Snyder’s Justice League

Лигата на справедливостта

Щом четете тази статия, значи се предполага, че сте запознатите с драмата от 2017-та, с кино версията на Justice League и движението в подкрепа на Зак Снайдер, което стана популярно с #ReleaseTheSnyderCut.

В крайна сметка версията на Снайдер ще види бял свят през 2021, благодарение на стрийминг платформата HBO MAX.

Какво ще бъде различното? Филмът ще бъде коренно различен. Ще видим нови кадри, Superman с черен костюм, първи поглед към Uxas (в бъдеще Darkseid), нов дизайн на Steppenwolf, доста кадри с участието на Cyborg и още и още по думите на Снайдер. Филмът няма да бъде канон, а ще е третият филм в „балона“ на Снайдер (Man of Steel, Batman V Superman, Zack Snyder’s Justice League)

Zack Snyder’s Justice League ще бъде представен под формата на 4 едночасови епизода, като след това е възможно да има и обединена версия. Все още няма официална дата, но се очаква в платформата HBO Max през първата половина на 2021-ва.

 

DC имат потенциала да направят серия от добри филми, ще почакаме за да видим как ще си изиграят картите.

Ние от своя страна, като комиксови почитатели, просто искаме да гледаме  качествени филми, които не се разграничават много от първоизточника си.

Автор

В търсене на по-добрата реалност между света, в който живеем и седмото изкуство. Повече от запален комиксов и специално MARVEL фен, но винаги обективен и изразяващ личното си мнение за каквото и да е. Приятната компания, с която може да обсъжда спокойно всевъзможни теми, било то филмови или не се цени високо.

Напишете коментар