Някога малкото и сладко момиченце, което всички гледаха с умиление и искаха да ощипят по бузките, вече порасна. Днес Дивна е млада и красива жена, която не се притеснява да използва сексапила си като оръжие. И защо би трябвало това да е проблем?

Дивна представи официално видео към парчето си #KillaBee, в което младата певица е уверена и секси. И ни показва, че не се шегува, що се отнася до тренировките й във фитнес залата. Защото в клековете е истината.

Дивна е и автор на текста към парчето, докато музиката е дело на Марко Маринкович и Иван Йованов.

Качеството на видеото е гарантирано под режисурата на Bashmotion, който за пореден път ни предлага продукт на високо ниво.

Естествено, както често се случва, и този път в отзивите под видеото намираме твърде комични коментари, свързани с визията на Дивна. Явно в България продължава да е твърде голям проблем, когато в поп музиката се залага на сексапил и предизвикателно излъчване, което, о - изненада, е тренд в световната поп музика от няколко десетилетия насам.

И докато Бионсе и Риана не спират да въртят прекрасните си задници пред камера, за радост на мъжката част от екипа ни, то у нас явно все още битува убеждението, че шоубизнесът върви ръка за ръка с визията на примерна монахиня, която на всичко отгоре, е желателно и да е все още девствена.

Не ни разбирайте погрешно - не казваме, че всеки изпълнител задължително трябва да изкарва сексапила си на преден план, да туърква и да върти дупе. Това би било абсурдно, естествено. Обожаваме голям брой артисти, които ни най-малко не залагат на нещо подобно, за да бъдат успешни. И правят прекрасна музика. Но смятаме, че поп музиката е изградена и съставена от нюанси, които до голяма степен включват и секса като основен компонент в изграждането на визия, продукт, бранд - наречете го както искате. И това е напълно нормално, защото са минали десетки години, откакто този тренд е поставен. Или иначе казано, пътят отдавна е утъпкан. А прекаленото пуританство е дразнещо. И малко гротескно. Само казваме. В този ред на мисли, Дивна и Гери-Никол не правят нищо по-различно от това, което правят навсякъде по света. Това е просто шоубизнес.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

2 коментара

  1. Кофти е, когато компенсираш досадна посредственост с готин гъз. Цъкнах паузата един-два пъти на клипа, струва си.

  2. Много добре казано. Аз си мислих, че няма нормално мислещи хора, но ето, че има! Надявам да дойде това време, в което клипове като този най-накрая ще започнат да се приемат за нещо нормално и у нас.

Напишете коментар