Спомняме си времето, когато бяхме още малки деца, а Жан-Клод ван Дам беше една от най-големите филмови звезди на планетата, особено що се отнася до продукциите, включващи  бойни спортове и демонстрирането на умения от тях. Един от най-популярните филми на белгиеца определено е "Кикбоксьор" от 1989 година. Лентата добива почти култов статут, като не е случайно, че нейният безспорен успех е последван и от няколко продължения.

А ето, че цели 27 години след появата на "Кикбоксьор", ние ще станем свидетели и на нейн римейк. Жан-Клод ван Дам отново ще участва в нея, но този път в доста по-различна роля - в тази на треньор, който обучава млад боец за почти обречена битка с непобедим съперник. Или както отбелязаха мнозина, с "Кикбоксьор: Отмъщение" Ван Дам ще се сдобие със своя собствен "Крийд", по подобие на Силвестър Сталоун.

Сякаш за да бъде още по-автентичен, участие във филма ще вземат реални бойци от калибъра на Джордж Сейнт-Пиер и Джина Карано, докато в ролята на основния злодей - непобедим и брутален шампион по муай тай, ще влезе кечистът Дейв Батиста.

Внушителният Дейв Батиста
Внушителният Дейв Батиста

Историята на "Кикбоксьор: Отмъщение" не е нищо по-различно от това, което вече сме гледали в ленти от подобен тип и преди 30 години. Персонажът на Дейв Батиста убива в битка брата на главния герой Кърт Слоун (изигран от Ален Муси), което принуждава последния да потърси мъст за случилото се. Както и можете да предполагате, Кърт се нуждае от сериозно обучение, за да може да се изправи срещу злодея, поради което той се обръща към учителя по муай тай Дюран (в ролята Жан-Клод ван Дам), молейки го да бъде обучен от него.

Предполагаме, че ви е напълно известно как ще се развие филмът от самото му начало до края, просто защото вече сме го гледали безброй пъти. Което обаче не означава, че лентата не би могла да бъде забавна, стига да е издържана по онзи "олд скуул" начин от "едно време", който обичаме. Ще разберем всичко това в началото на месец септември, когато филмът трябва да се появи по кината.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар