Време е за лягане? Спрете Messenger-а на детето си


Твърдо вярваме, че съвременните технологии са нещо чудесно, включително и за децата. Мнозина от нас не са имали щастието като деца да разполагат с цялото знание на света, намиращо се на клик разстояние. Нито пък сме имали възможността да контактуваме толкова лесно с близки и приятели.

Разбира се, напредването на технологиите носи и някои проблеми за родителите. Един от тези проблеми е склонността на децата да заспиват пред смартфоните или таблетите си, стоейки до твърде късно пред екраните.


За да контролират чатовете на своите деца, родителите вече могат да се възползват от нова "sleep mode" функция на приложението Messenger Kids.

Messenger Kids е детският еквивалент на Facebook Messenger, който Facebook пусна в употреба през декември. Приложението е предвидено за децата под 13-годишна възраст. Благодарение на функциите в него, родителите имат по-строг контрол над чатовете на децата си.

Благодарение на новия режим за заспиване, Messenger Kids вече може да бъде изключван в определено време, предвидено от родителите. Искате детето ви да спре да си чати след 9 вечерта? Настройте приложението за този час и функциите за чат ще бъдат спрени.

Естествено, друг е въпросът, дали това би спряло едно дете да стои пред мобилния си телефон при лягане. Но пък не пречи да пробвате, стига и вие да използвате услугата Messenger Kids.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни