Kenny Glasgow от Art Department гостува в Yalta Club

Тази събота Yalta Club ни среща с един от иноваторите на северно-американската техно история с изключителен принос за цялостната култура на стила. Това е Kenny Glasgow, добре познат и от хаус дуото Art Department.

Заедно с него ще свири Stefan Popov в ROOM 2, залата с индустриален дизайн и приглушена светлина.

Още със старта на кариерата си през 90-те, като резидент на престижния клуб „Industry”, Kenny Glasgow печели верни фенове. По това време и стилът му се променя, като преминава от дийп-хаус към техно звучене.

През 2001 г. Kenny издава първия си микстейп „Toronto Mix Sessions“, който бързо набира популярност. Върховият момент в соловата му кариера обаче е през 2009 г., когато артистът издава дебютния си албум „Taste for the Low Life“, който олицетворява едно зашеметяващо сливане на електронните стилове.

Същата година става част от хаус дуото Art Department, където влиза в ролята на композитор, текстописец, диджей и вокалист.

След многобройни международни турнета и няколко изключително успешни албума, Art Department са номинирани за най-добри хаус диджеи през 2014 г. на престижното ежегодно състезание в  клуб Pacha, Ибиза.

Една година по-късно Kenny Glasgow обявява, че напуска дуото, за да се фокусира върху  соловата си кариера. В тази нова светлина ще го видим и в събота вечер, за да разберем върху какво работи напоследък.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни