Българското кино отново се включва в битката за "Оскар" в категорията за най-добър чуждестранен филм, а лентата на Ивайло Христов "Каръци" бе избрана от Комисията по определяне на българския избор за участие в надпреварата на предстоящите 89-и награди на Академията.

Спечелил си симпатиите на огромно количество българи, "Каръци" ни разказва умело историята на Елена, Коко, Пацо и Гошо, които са гимназисти в съвсем стандартно малко българско градче. Коко е безутешно влюбен в Елена, която от своя страна мечтае да стане певица, да напусне родното си място и да пробие в големия град. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рокгрупа. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

"Каръци" спечели редица награди на Фестивала на българския играен филм "Златина роза - 2015", сред които голямата награда, наградата за най-добра женска роля - на Елена Телбис, наградата на гилдия "Критика" към СБФД, наградата на публиката, на акредитираните журналисти и на критиката.

618x330

Филмът се радва и на международни отличия, сред които голямата награда за най-добър филм, награда на руските кинокритици и на Федерацията на руските киноклубове по време на Международния кинофестивал в Москва, наградата на публиката на  на CInEast - 2015, наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм на 20-ия Международен "София филм фест" - 2016 г.

Ивайло Христов е режисьор и сценарист. Оператор е Емил Христов. Музиката е на Кирил Дончев. Продуцент е Асен Владимиров, с подкрепата на НФЦ. Във филма участват Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар