"For all my Southside ni**as that know me best, I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous" - още щом чухме тези линии от "Famous", вече знаехме, че това е едно от най-провокативните парчета в осмия студиен албум на Кание Уест, носещ името "The Life of Pablo".

Поради това не сме и чак толкова изненади, че именно към "Famous" Yeezy ни предложи и едно от най-скандалните видеа в цялата история на съвременната хип-хоп и поп музика,

В петък Кание спретна мащабно рилийз парти на новото си видео, което за момента може да бъде гледано единствено и ексклузивно в платформата за музикален стрийминг Tidal, собственост на Jay Z. В него Кание и съпругата му Ким Кардашиян са чисто голи в огромно по размери легло, а компания им правят още десет знаменитости, включително бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши и настоящият кандидат за такъв Доналд Тръмп. Останалите са Ана Уинтур, Риана, Крис Браун, Тейлър Суифт, Ray-J, Амбър Роуз, Кейтлин Дженър и комикът Бил Козби.

Отдавна знаем, че Кание Уест изпитва силно влечение към изкуството, поради което и също не е изненадващо, че видеото на "Famous" е инспирирано от картината "Sleep" на художника Винсент Дезидерио.

И макар на този етап видеото да е достъпно за гледане единствено в Tidal, това не ни пречи да видим кадри от него, благодарение на хората, които вече са успели да си осигурят достъп до него.

Имаме чувството, че Тейлър Суифт надали отново ще бъде доволна от случилото се, имайки предвид, че поп певицата реагира остро и на не особено дружелюбното споменаване на името й в лириките на "Famous".

Безспорен факт е обаче, че Кание знае как да раздвижва пластовете на съвременната поп култура, особено когато е жаден за внимание. След подобен ход от негова страна, надали на тази планета ще остане човек, който поне веднъж да не хвърли едно око на видеото на "Famous". Мисията изпълнена, както вероятно би си казал той.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар