Белият Заек трансформира отсечка от софийската улица „Иван Вазов“ от синя зона в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми.

Фестивалът за музика и изкуство се завръща с характерното си новаторско и провокативно съдържание и ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери и други смели визионери. В двата дни на събитието улицата ще се превърне пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията и галериите в отсечката, временно поемат функцията на “изложбени зали”. Така улицата, освободена от автомобили, остава пряк свидетел на изживяването наречено “Бял заек”.

Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”. Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”. Като партньорски локации към фестивала се включват ресторант CheckPoint Charlie, клуб TELL ME, One Gallery, клуб Rose и клуб Carrusel.

CRAZY P
Crazy P

На дневната музикална сцена ще се качат Kan Wakan, DAYO, Mila Robert, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Charlie, Timoshenko и Ebbesen, а нощната програма на Заека продължава и в късните часове в TELL ME с британците Crazy P и клуб Carrusel със специален гост TBA.

Отделно от музикалната програма, се подготвят представяния, пърформанси и изложби от ONE Gallery, SARIEV GALLERY, the fridge, СОПА и Sito Studio. За детската публика ще има арт работилница с Muzeiko.

За повече информация следете събитието във Facebook тук.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар