Какво ново около iPhone 7?


Нова година, нов iPhone. Очаква се iPhone 7 да бъде официално представен през месец септември, макар и все още да няма потвърждение за това от страна на Apple. Какво ново обаче има около новия флагман на калифорнийската компания?

Все още повече от нещата опират до сферата на догадките, като ви съветваме да не вярвате на всичко, което четете по темата. Или поне да използвате доверени източници. Един от тях е MacRumors, който ни информира за две очаквани промени, свързани с дизайна на новия iPhone.

Първата промяна се отнася до камерата и е нещо, което със сигурност ще се хареса на феновете на Apple, а именно - елиминирането на грозната издутина, която може да се види на гърба на iPhone 6 и iPhone 6S. Според MacRumours, iPhone 7 ще може да се похвали с първата напълно "изравнена" до корпуса камера от iPhone 5S насам.

Това ще бъде възможно с появата на по-тънък модул на телефона, а определено хората, държащи на всеки детайл, свързан с дизайна на продукта, ще останат много доволни от готвената промяна.

Възможен дизайн на iPhone 7, базиран на информацията до момента
Възможен дизайн на iPhone 7, базиран на информацията до момента

Възможен негатив в случая, поне според MacRumors е, че това най-вероятно ще означава отлагане на планираното от Apple въвеждане на двойна камера. Такава все пак може и да бъде достъпна на третия, "луксозен" модел на iPhone 7. Подобен ход обаче изглежда задължителен, още повече и при положение, че от Samsung също ще представят подобно "изравняване" на камерата в корпуса.

Втората голяма промяна, свързана с дизайна на новия iPhone, се състои в премахването на не особено лицеприятната антенна лента на гърба на корпуса. Това ще ни донесе по-изчистен и стилизиран външен вид на телефона. От MacRumors не съобщават, как точно Apple ще направят подобен ход възможен, но се споменава т.нар. технология на "умен алуминий", по която компанията усилено работи.

Концептуален дизайн на iPhone 7 без джак-а за слушалки
Концептуален дизайн на iPhone 7 без джак-а за слушалки

И докато дебатите относно възможните промени в дизайна на iPhone продължават, MacRumor твърди, че от Apple ще запазят "алуминиевия" външен вид и усещане, които ни бяха представени с iPhone 6 и iPhone 6S. Опровергават се и слуховете, че новият iPhone ще бъде значително по-тънък от предишните модели. Но дали наистина ще бъде така, предстои да разберем.

Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни