Какво гледахме в Netflix през септември


Септември е онзи преходен месец между лятото и есента, когато едновременно се радваме на последните топли дни, но и вадим по-дебелите дрехи от гардероба.

Този преходен период от жега към приятен студ е перфектният момент и за малко качествено кино и сериали в най-голямата стрийминг платформа Netflix. Особено и в момент, в който политическата помия ни залива от всички страни в навечерието на трети поредни избори за Народно събрание.


Ние също изгледахме немалко неща през отминалия месец, а в този материал ще ви представим някои от тях. Е, харесахте ли си нещо?

Alice in Borderland

 

Базиран върху популярната манга със същото име на Харо Асо, Alice in Borderland е японска sci-fi драма с участието на Кенто Ямазаки и Тао Чучия. Историята разказва за млади мъж и жена, които се оказват в капан в изоставения от хората Токио. Те са принудени да участват в различни опасни игри, чиято трудност се определя от игрални карти. Всяка спечелена игра удължава тяхната "виза", позволяваща им да продължат да живеят.

Squid Game

 

Преминаваме към още една азиатска продукция, но този път идваща от Южна Корея. Squid Game бързо се превърна в глобален феномен и в един от най-гледаните чуждестранни сериали в Netflix за всички времена. Концепцията е изключително креативна, но и леко тъжна от човешка гледна точка. Шоуто разказва за 456 напълно отчаяни хора, потънали в дългове, които са изкушени да участват в "кървава" игра с една-единствена цел - да спечелят голямата мултимилионна награда и да стартират живота си отначало. Както винаги обаче, не всичко е такова, каквото изглежда. Вярвайте ни, наистина е "уау".

Britney vs Spears

 

Животът на Бритни Спиърс е като влакче на ужасите, което потегли със скоростта на светлината, но в определен момент навлезе в тунел с възможно най-дълбоката тъмнина, която може да съществува. От години насам поп звездата води битка не за друго, а да си върне живота. Буквално. Дълги години американската певица е изцяло контролирана от своя баща, който по съдебен път получава правото да направлява всяко едно действие. Бритни обаче е категорична - тя иска да скъса родителските окови и отново да бъде свободна.

Awake

 

Колко дълго може да издържи човекът без сън? Истината е, че не много. Известно е, че след три или четири дни ще започнете да халюцинирате, а скоро след това ще се появят и други последствия от продължителното будуване. Докато накрая се стигне до сигурна смърт. В Awake виждаме последствията от глобално събитие, което лишава хората от възможността да спят. И както можете да предположите, за броени дни светът се променя изначално, а отчаянието си проправя път.

The Last Czars

 

Документалната поредица The Last Czars проследява събитията в Русия от началото на 20-и век, които, подобно на домино, завинаги ще променят човечеството. Историята се фокусира върху последния руски император - Николай II, оттеглил се от престола вследствие на Февруарската революция през 1917 година и разстрелян година по-късно. Това бележи краят на монархията в Русия, а светът вече никога няма да бъде същият.

Midnight Mass

 

Създаден от майстора на хоръра Майк Фланаган, Midnight Mass ще ви срещне със свръхестественото. Историята се фокусира върху свещеника Ерин Грийн, който пристига в малко, изолирано островно общество, а с появата му започват да се случват странни неща, които нямат рационално обяснение. Наистина ли тези събития са Божии чудеса или пък зад тях се крие нещо друго?

А вие какво гледахте в Netflix през изминалия месец? Оставете ни предложения в коментарите!

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни