"Изток-Запад" е едно от най-добрите български издателства в настоящия момент, като и друг път сме ви представяли техни заглавия, които можете да намерите на българския книжен пазар. Сега ще обърнем внимание и на някои от най-добрите и впечатляващи заглавия, с които издателството ще ни зарадва през новата 2016 година.

Джоузеф Стилиц е носител на Нобелова награда по икономика, а в своя труд "Голямото разделение" той не само предлага блестящ анализ на проблемите на съвременния свят, но за разлика от мнозина, предлага и решения за тях. Нещо, което сериозно го различава от много "авторитети", които отлично умеят да назовават пропастите около тях, но рядко ни предлагат адекватни рецепти за запълването им.

Продължавайки на социална тема, обръщаме се и към Неойми Клайн, известна като една от най-популярните фигури, свързани с глобалното движение за социална справедливост (олицетворение на идеите на алтерглобализма). В книгата "Това променя всичко" Неойми Клайн разглежда климатичните промени и огромната зависимост на прогреса на човечеството от въглищата, газта и нефта

Замисляли ли сте се, каква е връзката между органичното и механичното? Желаете ли да отправите по-задълбочен поглед върху бързото развитие на технологиите и възможната бъдеща многомерна еволюция? Кевин Кели ще ви помогне да го направите с труда си "Извън контрол".

Кевин Кели изследва развитието на технологиите в "Извън контрол"
Кевин Кели изследва развитието на технологиите в "Извън контрол"

"Посткапитализмът" е абсолютен бестселър, родил се от перото на Пол Мейсън, който категорично смята, че сме достигнали срещата с критичен враг, което и неминуемо ще доведе до радикална промяна в устройството на света.

И тази година издателство "Изток-Запад" ще продължи да ни радва с прекрасната си поредица "Извори". През 2016 предстои да се насладим на "Поетика“ на Аристотел в нов превод на Георги Гочев, пиесата на Николо Макиавели "Мандрагора“, "За политическото устройство на Атина и Спарта“ на Ксенофонт и други.

Част от заглавията, които предстоят в библиотека „Тезаурус“, са „Етика“ на Барух Спиноза (основно редактиран от Христо Тодоров-син), „Пътеписи“ на Мишел дьо Монтен, както и том първи от знаменитите му „Опити“, том втори на Константин Сергеевич Станиславски, както и втори том на „Сън в алени покои“ от Цао Сюецин.

В началото на годината ще излязат първите два тома от фундаменталното изследване на Григор Велев „История на българите от Македония“; не може да не се отбележи„Орфей и древната митология на Балканите“ от проф. Богдан Богданов.

През новата година ще излязат и две основополагащи книги за театралното изкуство. В „За техниката на актьора“ Михаил Чехов описва създаването на своята театрална школа и театралните си експерименти, а в „Развитие на метода. Мечта за страст“ американският Станиславски - Лий Страсбърг - описва своите методи в помощ на работата на актьори и режисьори.

Лий Страсбърг
Лий Страсбърг

Авторите на „Свръхмозъкът“ Дипак Чопра и Рудолф Е. Танзи отново са разбиващ тандем - този път в „Супергените“.

В „Сапиенс. Кратка история на човечеството“ Юва Харари предлага интригуващо пътешествие в човешката история и формирането на човешките общества.

Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ „Живот на ръба“ от Джонджо Макфадън и Джим ал-Халили разглежда пъзела на живота от гледна точка на квантовата механика.

Още в началото на тази година в колекция „Върхове“ ще излезе том втори на „Конан“ от Робърт Хауърд, с което завършва сагата за приключенията на смелия кимериец. Следват „Избрано“ от Алфред дьо Мюсе, том втори от „Избрано“ на Андрей Платонов.

„Изгубеният свят“ от сър Артър Конан Дойл в превод на проф. Александър Шурбанов ще излезе в новата ни библиотека „Фантастика и приключния“.

В библиотека „Маркетинг и реклама“ ще излезе библията на рекламистите „Огилви за рекламата“; заслужава внимание „Истината е: аз съм лъжец“ на Райън Холидей.

Райън Холидей с книгата си "Аз съм лъжец"
Райън Холидей с книгата си "Аз съм лъжец"

Силни заглавия ще излязат в библиотека „Изток“: в самото начало на годината е „Крайречно царство“ от Ши Найан (излизала преди години под заглавието „Речни заливи“), следват  Чудните дела на съдията Бао“ от  Ши Юкун (династия Цин) и номинираната за Нобелова награда за литература „Един миг в Пекин“ от Лин Ютан. В библиотека „Изток“ ще излезе също и новата книга на изтъкнатия японист Братислав Иванов, посветена на японската митология.

Новата година за издателство „Литус“ ще започне под знака на огън и лед. Модерна арабска приказка, написана от живеещият в Канада Галиб Ислам, „Пожар в безименната страна“, ще озари със своя пламък издателсво „Литус“.

Важни книги за всеки дом са „Силата на мисълта“ на Наполеон Хил, Дейл Карнеги и Джоузеф Мърфи; „Укроти своя ум“ на д-р Рамеш Маноча и „Лечебните подправки“ на д-р Бхарат Агарвал.

Ще излезе последната част на „Остриетата на кардинала“ на Пиер Певел - „Драконът на арканите“. Може би най-успешния френски автор в последно време ще бъде представен и с нова трилогия.

Хана Кент ще смрази кръвта ни с романа си "Погребални обреди"
Хана Кент ще смрази кръвта ни с романа си "Погребални обреди"

С логото на „Литус“ ще излезе смразяващия роман на Хана Кент „Погребални обреди“, създаден по действителен случай и проследяващ разтърсващата съдба на младата Агнес, обвинена в брутално убийство и очакваща смъртната си присъда сред вледеняващия пейзаж на исландската зима.

В началото на 2016 г. издателство „Litus“ поставя началото на библиотека „Домина“, в която ще влизат произведения на най-изтъкнатите авторки в световната литература. Първата книга от поредицата ще бъде том първи на „Консуело“ от Жорж Санд – роман, разглеждащ премеждията на млада жена, дъщеря на циганка, надарена с необикновен глас.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар