Статистиката сочи, че престъпността и случаите на влизане взлом са се увеличили драстично през последните години. Това на свой ред е довело до завишената необходимост от надеждни алармени системи за домашна употреба, благодарение на които се повишава сигурността за обитателите на имота. Сред най-добрите устройства от този вид са безжичните, готовите комплекти с камера, сирените и техниката с датчик за движение.

Какви видове аларми за дома има

Изборът на алармена система за дома е процес, който включва предварително планиране с цел избора на най-подходящите сензори за къщата или апартамента. Сред вариантите са алармите за врата и прозорец, детекторите на дим и вода, както и пасивните варианти, при които биват задействани светлинни и звукови сигнали в случай на неправомерен достъп.

Сензорните аларми работят с gsm комуникатор, като по този начин се сигнализира до контролния блок за задаващата се опасност. Те също така дават възможност и да се следи случващото се изцяло през смартфона. По този начин се реализира ефективен контрол на охраняемия обект, а респективно се намалява и риска от имуществени посегателства.

Аларми

Защо присъствието им е важно

Поставянето на аларма у дома се е превърнала в честа практика, което се дължи на нейните безспорни ползи. А те са следните:

  • осигуряват спокойствие и безопасност в наше отсъствие – когато сме далеч от жилището си, искаме да знаем, че в него няма да влязат неканени гости, които да се разпореждат с материалните ни притежания. Тук на помощ идват съвременните алармени системи с gsm известяване и лесен монтаж;
  • денонощна защита – освен от влизане взлом днешните аларми с дистанционно управление ни предупреждават и от битови инциденти, като пожар и наводнение. Това е сериозно успокоение за обитателите на дома, в който са инсталирани;
  • възпират престъпниците – при вида да предупредителен знак, че имотът е охраняем, крадците могат да преустановят опитите си да посегнат към вашето имущество.

Финансовите предимства са също сред причините на заложите на подходяща за вашия дом аларма. Много от застрахователните дружества предлагат намаляване на ставката по полицата, ако клиентите са монтирали система за сигурност в своето жилище.

Съвети при избор на алармена система

При покупката на аларма за домашно ползване се вземат предвид неща като вида на имота, необходимостта от резервна батерия в случай на токово прекъсване и липса на интернет, присъствието на домашни любимци (често те са повод за фалшиво известяване), необходимостта от видеонаблюдение и цената на продукта.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар