Как се обира банка? Това е един много сложен въпрос, но поставен пред Христо Мутафчиев, Ева Тепавичарова, Веселин Цанев, Михаил Сървански, Екатерина Георгиева, Маргарита Хлебарова, Явор Борисов и Красимир Куцупаров, този въпрос става лесен като детска игра.

Благосъстоянието от дълги години е напуснало семейство Капече. Изобретателските "умения" на Агостино Капече не успяват да нахранят четири гърла и да им осигурят живота, за който винаги са мечтали. И ето защо на Агостино,след дълги години на немотия и безпаричие, му хрумва една гениална идея. А именно - да обере банка. Но не сам, а със съпругата си, сина си, бременната си дъщеря и сприхавия си тъст.

Всички те нахлуват през тайна шахта в клон 81 на банка "Южен Кредит" и там се случват куп невероятни неща. Чрез постановката "Как се обира банка", Сами Файяд майсторски успява да покаже как човешката немотия и безпаричие могат да родят много налудничави идеи. Като, например, кларинетът с педали на Агостино Капече или обирането на банка заедно с цялата фамилия.

"Как се обира банка" е постановка-трамплин, защото показва отскока от хумористичното безпаричие към абсурда на житейските трудности. Ако се чувствате натоварени, писнало ви е от всичко и от всички, и искате да се посмеете на нещата от живота, то тази постановка е за вас! Заповядайте!

Автор

На 18 години. Фотограф и бунтар, вечно спорещ, винаги търсещ и ровещ се в детайлите, обича да отразява нещата, на които повечето хора не обръщат внимание - занемарени училища, стари сгради. Мечтае да стане военен фотограф и да отрази войните в Третия свят.

Напишете коментар