Дифузерите могат да направят така, че домът ви да ухае приятно през цялото време, но знаете ли, че могат да бъдат полезни и за вашето здраве и благополучие?

Качествен дифузер с етерични масла може да донесе цял набор от ползи за здравето, включително увеличаване на енергията ви и по-добър нощен сън.

Релаксация и по-добър сън

Една от най-известните употреби на етеричните масла е тяхната способност да ви помогнат да се отпуснете в края на дълъг ден. Също така е добра идея да имате такъв на нощното шкафче, за да помогнете на ума и тялото си да се отпуснат през нощта.

Препоръчителни масла за употреба: лавандула, лайка, ванилия, жасмин, кедрово дърво

Борба с болести

Наличието на дифузер у дома е чудесен начин да държите настинките далече от вас. Това е така, защото етеричните масла са антимикробни, така че могат да спрат бактериите във въздуха, преди да нахлуят в тялото ви. Маслата също могат да засилят имунната система, за да ви помогнат да поддържате отлична форма, особено през зимните месеци. Ако вече имате настинка, маслата от мента и евкалипт могат да ви помогнат да дишате по-лесно.

Препоръчителни масла за употреба: мента, чаено дърво, евкалипт, карамфил, червена мащерка

Подобрява настроението

Освен че създават успокояващ ефект, етерични масла могат да се използват за повдигане на настроението ви. Това е така, защото обонянието ни е пряко свързано с нашата лимбична система - тази част от мозъка, която контролира настроенията и емоциите ни. Маслата могат да ви помогнат да се чувствате спокойни или да ви дадат допълнителен прилив на енергия сутрин. Използвайте в дифузер или добавете няколко капки етерично масло във ваната си, но не забравяйте първо да я комбинирате с базово масло, като кокосово или жожоба.

Препоръчителни масла за употреба: лавандула, лимон, ванилия, грейпфрут, сандалово дърво, сладък портокал

Облекчаване на болката

Ако страдате от заболявания като главоболие, възпалени стави или пренатоварени мускули, използването на етерични масла в дифузер е доказано полезно за подпомагане на облекчаването на болката. Медицинските изследвания показват, че ароматерапията може също да подобри тревожността и депресията и да намали количеството на кортизол, хормона на стреса.

Препоръчителни масла за употреба: лавандула, канела, бергамот, джинджифил, здравец, лимонова трева

Повече продуктивност

Етеричните масла засилват дейността на мозъка, като ви помагат да се съсредоточите и да бъдете по-продуктивни. Маслото от розмарин е едно от най-добрите масла за тази цел, тъй като е доказано, че един от неговите компоненти подобрява способността на мозъка да абсорбира и задържа информация.

Препоръчителни масла за употреба: розмарин, мента, лимон, босилек, лавандула, грейпфрут

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар