Важни и полезни съвети как да вземете сигурен заем

Как да вземете сигурен заем? Тъй като кредитните компании от небанковия сектор са предмет на Закона за потребителски кредит, те могат да бъдат използвани толкова безопасно, колкото заемите, предлагани от банките.

Оценявайте реалистично възможностите си

Не забравяйте, че сте отговорни за изплащането на задълженията си, така че дори и заемодателят да не провери щателно вашата кредитоспособност , не преувеличавайте доходите си и не прикривайте други задължения. Заемът ще бъде безопасен само, когато имате реални възможности за погасяване.

Една надеждна финансова институция, дори ако предлага кратки срокове за разглеждане на заявленията за кредит, трябва да провери кредитната ви история в Централния кредитен регистър. Тя ще го направи за ваша безопасност, но трябва да знаете, че можете да изградите своята положителна кредитна история и по възможност трябва да го направите. Добре е винаги да сте информирани за вашата история в ЦКР.

Ако имате нужда от малка сума, помислете за вземане на краткосрочен заем. Ако имате нужда от повече пари - помислете за кредит на вноски - тогава сумата ще бъде разделена на месечни вноски, които можете да върнете обратно в по-дългосрочен план.

Внимателно прочетете условията на договора

Доверието на компанията е на първо място, последвано от условията на договора. Внимателно прочетете съдържанието му, за да няма неприятни изненади. И още нещо важно – трябва да защитите личните си данни онлайн. Не ги давайте, ако не сте сигурни, че можете да се доверите на потенциалния кредитор.

Вземете и изплатете безопасно

Когато вземете заем, съобразен с вашите възможности от надеждна кредитна компания, няма да имате проблеми с уреждането на задълженията си навреме. Въпреки това, винаги когато имате предишен дълг, опитайте се да не харчите пари излишно и да го погасите, преди да вземете втори заем. Ако можете да го преплатите, ще се защитите в случай, че нещо се обърка - например, освен да платите следващата вноска по заема, ви се развали хладилника. Да живеете спокойно и сигурно означава да живеете разумно и пестеливо и винаги си заслужава.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни