Как да свържете две Bluetooth колонки към един телефон


Големите или малките преносими безжични Bluetooth колонки вече са се превърнали в част от ежедневието ни. Те са устройствата, чието основно предназначение е музиката и доброто настроение да бъдат винаги с нас, без значение къде сме и в какви условия се намираме. Какво обаче представляват те, как става свързването на две подобни устройства към телефона? Нека видим съветите на онлайн магазин 4sales.bg.

Безжичен начин: използване на функцията за синхронизиране

Важно е още в началото на статията да уточним, че когато телефонът е свързан към Bluetooth колонка, при опита за сдвояване с втора, първата автоматично се изключва от връзката. Това е така, тъй като отделните производители се конкурират помежду си и не позволяват на потребителите използването на повече от едно свързано устройство. Блутут безжичните колони обикновено са малки и преносими, те са с микрофон за провеждане на телефонни разговори и позволяват безкабелно свързване със смартфон. Съществуват и големи модели за озвучаване на открито.

Днес вече съществуват два проверени начина за едновременно свързване на две Bluetooth колонки към един телефон. Първият начин е безжичният и чрез използване на функцията за синхронизиране. Този тип връзка е подходящ при наличие на повече от едно устройство от идентична марка. Изисквания към телефона или смартфона няма, но е за предпочитане да са под управлението на OS Android или iOS. Ето последователните стъпки за изпълнение:

  1. Натиснете бутона за включване на Bluetooth колонката;
  2. Активирайте блутут функцията на телефона си;
  3. При търсене на свободни устройства за сдвояване, името на колоната ще се появи в списъка. Сега трябва да я сдвоите със смартфона;
  4. Включете и втората Bluetooth колонка, чрез натискане на съответния бутон;
  5. Натиснете бутоните за сдвояване и на двата високоговорителя и те би трябвало да се сдвоят помежду си.

Другият вариант за безжично свързване е чрез използване на приложението AmpMe, премахващо изискването за свързване само на устройства от идентична марка.

Кабелен начин: мултимедиен кабел + сплитер

За свързването посредством мултимедиен кабел, той трябва от единия и от другия си край да има по 2 мъжки 3,5 мм конектора. Така, едните 2 мъжки 3,5 мм конектора се включват в AUX входовете на всяка от Bluetooth колонките, а другите 2 в другия край се обединяват в 3,5 мм. конектор, посредством сплитера. Така, той се включва в 3,5 мм. конектор за слушалки на смартфона и става възможно подаването на звука и разделянето на двата канала към всеки от високоговорителите.

Важна особеност тук е, двата високоговорителя да се включат в режим на възпроизвеждане от AUX входа, за да започнете да чувате звука.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни