Как да стана успешен автор?


На 16 февруари ще се проведе първият семинар "Как да стана успешен автор", водещи на който ще бъдат две млади български писателки. И тъй като още преди самия дебют интересът към събитието е значителен, вече е насрочена и втора дата за провеждането му, а именно 23 февруари.

Ралица Генчева, с която разговаряхме неотдавна, издава първата си книга през 2016 година. Стихосбирката ѝ „Този път, за да ме чуеш“ излиза на пазара през месец юли и до есента се превръща в бестселър. Преиздава се четири пъти в рамките на половин година. Успехът ѝ изненадва всички в литературните среди, тъй като Ралица е финансист по професия, не е подкрепена от голямо българско издателство и е непознато име за авторите, критиците и медиите в България.
Не е така обаче в социалните мрежи, където авторката има над 30 хил. читатели под псевдонима Charly Wilde, които постоянно растат и споделят многократно нейното творчество. Разчитайки на успеха си във виртуалното пространство, решава да самоиздаде първата си книга и е убедена, че ще заложи на самоиздаването и за следващите книги, които подготвя.

Деси Нико, с която също разговаряхме наскоро, а интервюто предстои да излезе след броени дни, печели първо място в конкурс „Търся издател“ с рекорден брой за формата на конкурса гласове. Това се случва, след като авторката разпространява сред стотици потенциални читатели проект за своя роман „Алиса и петък вечер“. Заинтригувани от поместените откъси и оригиналния начин на представяне, много от тях дават гласа си за нея. Така Деси разбира, че със собствени усилия може по-добре от всяко издателство да достигне до своите читатели. Отказва се от наградата в конкурса – издаване на романа. Други издатели също проявяват интерес, но Деси Нико вече е решила да довърши, оформи и издаде книгата си сама. „Алиса и петък вечер“ е на пазара едва от два месеца, но вече предизвиква сериозен публичен интерес.


Това събитие е за Вас, ако желаете да:

» Издадете собствена книга, но се колебаете дали да потърсите издателство или да се самоиздадете
» Популяризирате творчеството си в социалните мрежи и да увеличите броя на читателите си онлайн
» Изминете пътя от непознат автор до създател на бестселър
» Се вдъхновите от няколко успешни истории

За кого е събитието:

» Автори, който разпространяват творчеството си онлайн
» Автори, които са решили да предприемат стъпката към издаване на книга
» Издатели, които желаят да популяризират творчеството на авторите си
» Маркетинг специалисти, които работят с автори и имат нужда от източник на нови идеи и добри практики.

"Как да стана успешен автор" ще се проведе в столичното заведение "+ това", а билетите се разпространяват само с предварителна продажба тук.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни