"Как да променим света": Раждането на Green Peace

"Как да променим света" е филм, който проследява произхода на организацията Green Peace. В продукцията се разказва за група активисти, които по един удивителен начин се борят за своите каузи. Във филма зашеметяващите сцени се редуват и с такива, които разкриват тревогите, които са неизбежни.

Едно от многото култови неща на този филм са автентичните кадри на Green Peace на 16-милиметрова лента, създадени от членовете на организацията.

Хората от Green Peace още в началния етап се запознават със силата на "бомбата на ума", както го нарича журналистът и основател на групата Боб Хънтър.

Едно от най-големите и опасни предизвикателства за активистите е тяхното плаване, което е с цел да спрат ядрените тестове през 1971 година. Резултатът от тяхното действие е, че корабът трябва да се върне, а тестът е задържан. Това успява да привлече внимание на световно ниво. Боб Хънтър, заедно със своите колеги

Как да променим света
"Как да променим света"

се захващат със спасяването на китовете. Страховитите кадри, в които се вижда как руски китоловци ожулват улова си, предизвикват временна забрана за китолов.

Green Peace се променя с напредване на времето. През 1979 година той е с нова международна структура, а членовете ѝ са в различни посоки.

 

В крайна сметка, комбинацията между проницателност и смелост се оказва достатъчно влиятелна и силна, за да се преобърнат вижданията на човечеството.

В развиващия се свят, терминът "активизъм" се счита за подходящ или в политиката, или в демонстрация за основни права. Филмът отваря важна тема. Темата е за свободата, за която сякаш често забравяме.

Как да променим света
"Как да променим света"

Подобни активисти, като тези от филма "Как да променим света", дават пример за това, как можем да дадем отражение на заобикалящата ни реалност. Човек може да бъде на контра на всичко, което не му изнася и всичко, което влиза в конфликт с неговите разбирания. Това често пъти бива забравяно. Накрая остава въпросът - как да променим света?

Афродита Дурмишева

В момента е студент по Журналистика в Нов български унивеститет. Вдъхновява се от новото, различното и предизвикателствата. Фен е на качествената музика, съпроводена с приятна компания и вино. През свободното си време чете книги, излиза с приятели и прави опити да се учи да свири на акустична китара.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни