След като успешно сте напазарували подаръците, е крайно време да ги опаковате по ефектен начин. От опит знаем, че красивото оформяне на подаръците е доста трудоемка задача и понякога отнема много време и внимание За щастие има доказани начини, с които може да се справи буквално всеки, дори и този, който не вижда достатъчно потенциал в себе си. Ако се чудите как да опаковате подаръка, така че да изглежда красиво и да примамва близките ви да разопаковат бързо съдържанието му, непременно прочетете ръководството на Pepco.

Наистина ли умението да опаковаш подаръци е полезно?

Красиво опакованите подаръци изкушават с външния си вид във вестници, рекламни блокове и коледни филми. Те се представят безупречно и с изключителен вкус, като създават впечатление за истински произведения на изкуството. Оказва се обаче, че същият ефект можете да постигнете сами с няколко лесни трика. Въпреки че един от първите поводи, за които се сещаме, е Коледа, гарантираме, че идеите за опаковане на подарък ще Ви бъдат полезни и при много други случаи. Рождени дни, именни дни, специални събития (ден на детето, ден на майката, ден на бащата, ден на бабата, ден на дядото, ден на Свети Валентин, и т.н.), кръщене, първо причастие, различни годишнини или парти в новия дом са само няколко примера, за които практиката в опаковането на подаръци несъмнено ще се окаже полезно умение.

Ако искате да постигнете зашеметяващ ефект, който да остави получателя в несигурност как да отвори изненадата с най-малки щети за положените от Вас усилия, имаме няколко изпитани начина за Вас.

Ръководство за опаковане на подаръци - откъде да започнете?

Коледни подаръци на фона на шишарки и офика

След като изберете подаръка, е време да го опаковате по подходящ начин. Начинът на украсяване на подаръка обикновено се избира въз основа на конкретния размер и форма на изненадата. Един от най-популярните начини за опаковане на подарък е да го поставите в подаръчна торбичка. В днешно време има огромно разнообразие от дизайни и размери, така че намирането на подходящия вариант не би трябвало да е трудна задача. Това е опция, която се препоръчва най-вече за заети хора и на такива, които не се чувстват твърде уверени в опаковането на подаръци в целофан.

Сред най-разпространените начини за опаковане на подаръци не може да не се спомене опаковането на изненадите в декоративна хартия за подаръци. За да се справите с опаковането на подаръка, просто измерете подходящо парче от гореспоменатия аксесоар, поставете подаръка в центъра и внимателно увийте предмета в хартията, като залепите ъглите с помощта на двустранно лепяща лента. Тя осигурява най-естетичния и дълготраен ефект.

Как да опаковаме подарък? Традиционни начини

Ръчно опаковане на подарък

Подаръци с правилна форма, като например книга или кутия, в която вече има някакъв подарък, могат да бъдат завързани с цветна лента и залепена отгоре красива панделка. Този прост, но все пак стилен начин има доста привърженици. Този факт не е изненадващ - подаръкът, завързан с лента, изглежда изключително очарователно, а панделката придава допълнително изящество.

Да не забравяме и традиционните кутии за подаръци, които за нула време ще решат проблема с опаковането на подаръците. Ако не ви се занимава с това или нямате търпение да опаковате внимателно подаръците в хартия, този метод със сигурност ще Ви допадне. Преди да поставите изненадата вътре, препоръчваме допълнително да напълните кутията със специален пълнеж в цвят, съответстващ на повода. Например, когато опаковате подарък за Коледа, най-добре ще се получи с червен, бял, зелен, златен, сребърен или тъмносин пълнеж. Други материали за пълнене на кутията могат да бъдат дървесна вата, намачкана хартия, мъх, обикновена памучна вата или дори сено. В този случай си струва да проявите творчество - интересното попълване на кутията за подаръци със сигурност ще изненада близкия човек, разбира се, в положителен смисъл.

В Pepco се предлагат разнообразни опаковки, кутии, хартии, торбички и текстил, които помагат при опаковането на подаръци и организирането на подобни събития. В Pepco ще намерите готови продукти кутии и кошници за коледни подаръци.

Оригинални начини на опаковане подаръци

Екологични опаковки за коледни подаръци

За тези, които търсят други, по-оригинални начини за опаковане на подарък, също имаме някои интересни предложения, които със сигурност ще изненадат близките. Преди да се заемете с дадената дейност, препоръчваме ви да отидете на покупки за интригуващи аксесоари и добавки, които да украсят подаръка Ви и да го направят още "по-изпипан".

Потърсете нестандартни материали за опаковане на подаръци

Инфографика на Pepco: Как да опаковаме коледен подарък

Чудите се как да опаковате подаръка си, за да се отличава от останалите подаръци? Или пък искате да изразите своята креативност и да покажете на близкия човек специален интерес? Една възможност, която несъмнено ще привлече вниманието и ще придаде на подаръка необичаен характер, е използването на оригинални аксесоари. Вместо да използвате традиционната хартия за подаръци, изберете различен, необичаен материал, в който внимателно да опаковате закупения подарък. Черно-бял вестник ще бъде идеален, а завързан със сив шнур ще създаде забележителен краен резултат. Добавете малка бележка с името на човека, за когото е подготвена изненадата. Други аксесоари, които са чудесен заместител на хартията за опаковане на подаръци, са:

  • фолио с въздушни мехурчета,
  • целофан - прозрачен, цветен или с отличителни шарки и дизайн, за да се подчертае характерът на даден повод,
  • карта,
  • цветен вестник или комикс.

Друго вдъхновение, което е препоръчително да използвате, когато подготвяте подарък за приятеля, половинката си или член на семейството, който не е противник на шегите и има чувство за хумор, като се започне от малка и се завърши с голяма, обемиста кутия. Вярно е, че отварянето на подаръка ще отнеме повече време от обичайното, но Ви уверяваме - така нареченото разопаковане със сигурност ще донесе много радост и усмивка на лицето на всеки!

Интересни допълнения и аксесоари за опаковане на подаръци

Освен за самия опаковъчен материал си струва да помислите и за допълнителни елементи като ленти, панделки, стикери, пълнители, печати или флорални елементи. Те могат да бъдат прикрепени към подаръка с лепило или двустранна лепяща лента.

Когато избирате оригинални аксесоари за опаковане на подаръци, препоръчваме да вземете предвид вкусовете на любимия човек. Говорим не само за цветовата палитра, но и за интересите. Например любителите на далечни пътувания със сигурност ще се зарадват на подарък, опакован в карта, а любителите на животни ще се зарадват на стикери с мотиви на любимите им същества, прикрепени към украсен пакет.

Как да опаковаме подарък? Екологични начини

В днешно време се обръща все по-голямо внимание на екологията и грижата за природата. Това е чудесна тенденция, която трябва да се насърчава в името на благосъстоянието на нашата планета, но и с оглед на общото ни бъдеще. Оказва се, че дори опаковането на подаръци може да бъде по-екологично. Вместо всеки път да се снабдявате с нови торбички или хартии за подаръци, можете да използвате тези, които вече имате у дома.

Избирайте рециклирана хартия или хартия, която има сертификат FSC, което показва отговорно управление на горите. Ако имате артистични умения и не се страхувате от ръкоделието, отличен екологичен и освен това оригинален начин за опаковане на подарък е да направите своя собствена опаковка за подарък от стари платове и материали.

От избора на подходяща хартия и панделки, през техниките за сгъване и връзване, до добавянето на лични акценти като картички или декоративни елементи - ето как елегантно и естетично да опаковате подаръци за различни поводи, като добавите лично отношение към всеки подарък. Внимателно опакованият подарък е не само красива украса, но и израз на грижата и вниманието, положени за получателя. В магазините на Pepco ще намерите всички необходими аксесоари и кутии за опаковане на подаръци.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар