Ако потърсите информация какви бижута са предпочитани през последното десетилетие, ще се убедите, че трендовете не са престанали да се свързват пряко със среброто. То се използва за изработката на разнообразни бижута, каквито можете да откриете и в Silver Sense - за всеки повод или за уникален подарък за любим човек.

Няма жена, която да не обича сребърните колиета, гривни или обеци, но сребърните пръстени се носят дори по няколко.

Невинаги обаче се замисляме как да носим сребърни пръстени така, че да придават елегантен завършек на визията ни, а не да изглеждаме необичайно или смешно.

Има няколко модни съвета, които е добре да се имат предвид при носенето на сребърни пръстени:

Изберете пръстена спрямо повода и цвета на облеклото

Въпреки че среброто е добро попълнение към всяко облекло и можете да носите сребърен пръстен при всеки повод, все пак преценете дали той да бъде с много камъни или по-семпъл, но удобен модел. Ако например за клуб е подходящ пръстен с по-голям и ярък камък, за ежедневието или за по-официални събития сложете по-изчистен и нежен вариант.

сребърни пръстени

Имайте предвид също, че среброто се съчетава най-добре с дрехи в неутрални цветове. Ако пръстенът е с камък, чудесна основа за изпъкването му е облекло в тъмен цвят. По-големият контраст предполага избор на по-голямо по обем бижу.

За предпочитане са изчистените десени пред принтовете. Дреха с пастелен цвят съчетайте с малък пръстен, за да не се натрапва на облеклото.

Комбинирайте правилно пръстените

Модата от години диктува носенето наведнъж на няколко пръстена. Като интересен вариант се налага пръстенът на най-голямата фаланга на пръста. Носенето по няколко пръстена изисква добрата им комбинация. Препоръчително е да не събирате върху ръцете си златни и сребърни пръстени, както и сребърни и обикновени. Винаги можете да направите изключение, но стига да се постига красив ефект.

Според етикета броят на пръстените на двете ръце не трябва да надвишава три, като на едната ръка носете не повече от два. Ако натрупате повече „блясък”, ще разрушите балансираната си визия и тогава няма да ви помогне дори добре подбраният гардероб.

Освен че трябва да избирате пръстени от един и същ метал, следете стилът им да бъде сходен. Не комбинирайте например сребърни пръстени с различни камъни, които се различават по цвят.

сребърни пръстени

Съобразете избора на пръстен с формата на пръстите си

С пръстените може да подчертаете красотата на пръстите си или да ги преобразите изцяло. 

Пръстен с форма на сърце или геометрични фигури като квадрат, триъгълник или кръг, както и с камък, но не масивен и ярък, ще изглежда добре на дълги пръсти.

За дебели или къси пръсти изберете пръстен с вертикална рисунка и избягвайте големи и широки модели, както и сложни геометрични фигури.

Колко сребърни пръстена ще носите и как, си остава ваш личен избор въпреки модните тенденции. Важното е да се чувствате уверени, че сребърният блясък на бижутата  върху ръцете ви ще допринася за повече лукс на визията ви, без да изглеждате прекалено екстравагантно или нелепо.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар