За всеки от нас карането на колело носи незабравими детски спомени, независимо дали сме спечелили състезанието със съседското дете, или просто сме се учили да караме. Като цяло, за предишните поколения първото детско колело си беше важно житейско събитие.

С наближаването на лятната ваканция и все по-топлите дни е време да помислим как да изберем детско колело за градските приключения на най-малките членове на семейството. 

Какви видове детски велосипеди има на пазара?

Децата днес са много по-любопитни и искат от много по-ранна детска възраст да се научат да карат велосипед, както по-големите деца на площадката. Сега по магазините има различни детски колела за различните възрасти – баланс колелета за най-малките, триколки, колелета с помощни колелца и колелета със скорости, които са за по-големите. Всички се откриват в голямо разнообразие от десени.

Съобразете различните видове колелета с възрастта на детето

Когато избирате колело за малчугана, обърнете внимание на таблиците, които помагат да се ориентирате за каква възраст е подходящ даденият велосипед. Баланс колелетата, които са все по-предпочитани за най-малките и на които се регулира височината на седалката и волана, имат ограничение за възрастта. След това можете да изберете популярните триколки.

Когато детето е над 4-годишна възраст, можете да изберете колело с помощни колелца, които след време да махнете и да преминете към по-голям велосипед. В тази възраст децата предпочитат колелото да е с дизайн на любим анимационен герой или в любим цвят.

Съобразете теглото на колелото с възможността вие и детето да го носите

Независимо дали избирате баланс колело, триколка или велосипед за по-голямо дете, съобразете теглото на артикула. Когато сме с детето на разходка в града, без кола, често се налага колелото да се пренася, вдига, дори носи известно време. Не забравяйте, че детето също трябва да може да го носи, ако потрябва.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар