Как да ходите на висок ток? Практични съвети


Обувките на висок ток са елегантни, женствени и идеални за удължаване на силуета. Но носенето на този тип обувка може да се превърне в истински кошмар за краката. Въпреки че ходенето на токчета може да изглежда лесна задача за някои дами, за други изобщо не е така. За да ходиш на токчета, не е достатъчно просто да ги носиш, трябва да покажеш обувките и тялото си и да изглеждаш елегантно и грациозно. Практиката и постоянството винаги са добри съюзници. Днес дори има трениори и  академии, които ви учат как да ходите на токчета по елегантно (например "Talons Academy" в Париж). Предлагаме ви няколко кратки съвета, как  ходите на висок ток.

Качеството е определящо

Използвайте добри и качествени обувки, които не нараняват крака ви, когато ходите. В много случаи качеството на обувките оказва положително влияние върху походката.. Високите обувки могат да бъдат и удобни, ако са качествени и са съобразени с формата на стъпалото.

Качествените обувки имат и меки стелки, които придават допълнителен комфорт на крака и избягват неприятното набиване на краката. Също така е важно обувката да позволява на стъпалото равномерно да разпределя тежестта, а наклона да не е прекалено изразен и неестествен за формата на крака.

Как да стъпваме

Ако не искате да приличате на ходеща патица, не се опитвайте да стъпвате на петата и пръстите си едновременно.  Първо трябва да се подпре петата на обувката, а след това пръстите на крака - така трябва да се поддържа стъпалото. По този начин походката е по-елегантна и грациозна.

Докато подпирате петата с единия крак, другият крак отлепя пръстите от пода. Сгъвайте леко коленете си, докато вървите, но без да прекалявате, като ходите с  прекалено изпънати напред колене.

Поддържайте тялото и гърба изправени, а погледа ви трябва да е право напред. Избягвайте подскачането при ходене, тялото трябва да се поклаща само настрани, но не и нагоре-надолу.

Внимавяйте да не изкривявате крака в петата като стъпвате. Това освен, че не изглежда добре, може да предизвика и контузия.

Размерът е от значение

Изберете дамски обувки на ток с подходящия за вас размер. Ако обувките са прекалено големи, те не прилепват добре, хлопат и носенето им е още по-трудно, тъй като освен да пазите равновесие се стараете и да не ви паднат от краката.  Ако пък са прекалено тесни, те ще предизвикат допълнителен дискомфорт и краката ви ще страдат не само от това, че обувките са високи. Имайте предвид също, че някои обувки се разширяват при носене, кожените например. Също така е важно да знаете, че при прекалено високи обувки, краката ви може да се подуят.

Къде и кога да носим висок ток

Въпреки че е трудно сами да определим терена, старайте се да не ходете с обувки на висок ток върху земя, трева или места с решетки като вентилационни отвори в земята. Ако нямате друг избор, освен да ходите по тези места, не ви остава нищо друго освен да ходите на пръсти, без да подпирате петата си, иначе токът ви ще затъне. Има специални тапи за токчета, които може да ползвате, ако носите тези обувки на някое събитие, като сватба, което се провежда на подобен терен.

Разнообразието от модели и марки на обувки на висок ток прави избора ни особено труден, за това ви препоръчваме подбраната селекция на ССС от качествени, елегантни и удобни дамски обувки на висок ток. Посетете магазините на ССС в цялата страна или открийте разнообразието от модели на техния уеб сайт.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни