Режисьорът на "Жокера" обясни важността на финалната сцена


Няколко дни след премиерата на "Жокера", кино феновете не спират да говорят за шедьовъра на режисьора Тод Филипс и актьорската игра на Хоакин Финикс. Някои вече определят "Жокера" за един от най-добрите комиксови филми на всички времена, докато други смятат, че Финикс трябва да получи "Оскар" за ролята си.

И докато светът продължава да се прехласва по филма, неговият режисьор Тод Филипс говори за важността на финалната сцена в него. Внимание, защото предстоят СПОЙЛЕРИ.


"Жокера" завършва в лудницата на Готъм Сити "Аркам", където Артър Флек е приет след действията си, довели до пълен хаос по улиците на града. Там, докато разговаря с един от психиатрите на болницата, Флек започва да се смее, но по коренно различен начин от видяното до момента във филма.

Ако сте гледали лентата, вероятно вече знаете, че Артър Флек има психично заболяване, което на моменти го кара неконтролируемо да се смее, дори когато не желае да го прави. Но с какво е различен смехът на Артър Флек в самия край на филма? Ето какво обяснява режисьорът Тод Филипс:

 

"Смехът му в последната сцена е всъщност единственият път, в който той се смее искрено", заяви Филипс пред Los Angeles Times, добавяйки: "Той се смее по различни начини във филма. Има смях от чувство на страдание, както и такъв от моментите, в които той се опитва да бъде "един от останалите". Това е и моят любим смях. Но в края, когато се намира в "Аркам", това е единственият искрен смях в целия филм".

Иначе "Жокера" вече може да се похвали с по-висока оценка от "Тъмния рицар" на Кристофър Нолан във филмовата енциклопдеия IMDb. Филмът на Нолан е смятан за класика в комиксовия жанр, до голяма степен и заради страхотното представяне на Хийт Леджър като Жокера. Със сигурност обаче сега ще има много хора, които ще определят именно Хоакин Финикс като най-добрия Жокер до момента.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни