Авторката на „Обяд в Париж“ и „Пикник в Прованс“ отново ни предлага завладяващ и изпълнен с остроумие мемоар.
След повече от 15 години готвене, чрез приятелите си и елегантната си свекърва французойка, Елизабет Бард е събрала съкровищница от кулинарна информация, която коренно променя собствените ѝ навици към по-добър живот.
Елизабет Бард разказва за отношението на французите към храната, за начина им на хранене – например как французойките запазват елегантната си фигура, как се хранят бременните жени, кога се сервира сиренето, защо французите не одобряват да се храним „на крак“, колко е важен за тях билковия чай и т.н.
С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти Елизабет Бард въвежда читателите в очарователния свят на френските кулинарни и житейски тайни. Разкрива ни как да се храним и живеем по-добре, кои са петте най-важни готварски инструмента на французите, както и 15-минутните ястия, популярни в цяла Франция. Книгата съдържа и съвети за родители – защо френските деца ядат много зеленчуци и как да научим нашите да бъдат като тях.
Елизабет Бард е известна американска журналистка, която от дълги години живее във Франция. Кореспондент е по теми пътешествия, изкуство и кулинария на „Ню Йорк Таймс“, „Интернешънъл Хералд Трибюн“ и други издания.