Актьорът Джони Деп завежда дело срещу британския The Sun. От BBC припомнят, че до това се стига след като през април 2018г. от изданието наричат холивудската звезда „бияч на съпруги“.

Делото се води във Върховния съд в Лондон срещу издателската група News Group Newspapers, и по-конкретно срещу редактора Дан Утън. В статията се визира бившата съпруга на Джони Деп, Амбър Хърд. Той твърдо отрича да й е посягал, но тя твърди обратното, което води и до статията в изданието.

Очаква се свидетели, включително бившите партньори на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър, да дадат показания чрез видеовръзка, а съдебното заседание се очаква да продължи до три седмици. Защитата на Деп ще се опита да докаже пред съдията, че твърдението в изданието е уронило престижа на актьора.

От своя страна, The Sun имат четири възможности: да докажат, че твърдението им е вярно, да твърдят, че това е мнение на автора на статията, да оправдаят твърдението с широк обществен интерес или да атакуват доказателствата на ищеца.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар