Убийствата на легендарните рапъри Тупак Шакур и The Notorious B.I.G. остават неразкрити и до днес, като едва ли вече са много хората, които вярват, че някога изобщо ще бъдат намерени виновниците за смъртта на двамата хип-хоп артисти.

Тупак е прострелян на днешната дата дата преди 20 години в световната столица на хазарта Лас Вегас, скоро след като е наблюдавал на живо боксовия двубой между Майк Тайсън и Брус Шелдън в MGM Grand. Рапърът прекарва седем дни в болницата, преди да почине от раните си на 13 септември 1996 година.

Кристофър “The Notorious B.I.G.” Уолъс е прострелян фатално на 9 март 1997 година. Това се случва в Лос Анджелис, минути след като Biggie и неговият антураж са напуснали партито на списание VIBE. На един от светофарите неизвестен мъж открива огън по колата на Уолъс, а той е прострелян фатално с четири куршума и издъхва скоро след стрелбата.

Последната снимка на Тупак, преди рапърът да бъде фатално прострелян на 7 септември 1996
Последната снимка на Тупак, преди рапърът да бъде фатално прострелян на 7 септември 1996

Сега историята около убийствата на Тупак и The Notorious B.I.G. ще бъдат пренесена на голям екран, а в главната роля ще влезе не кой да е, а един от големите любимци на Холивуд Джони Деп. Screen Daily информира, че Деп ще влезе в ролята на детектива от полицейското управление на Лос Анджелис Ръсел Пуул, а лентата ще носи името Labyrinth. Режисьор на Labyrinth ще бъде Брад Фърман, който вече познаваме от “Адвокатът с линкълна” с Матю Макконъхи и The Infiltrator с участието на Брайън Кранстън. Сценарист ще бъде Крисчън Контрерас, като за основен източник на вдъхновение е посочена книгата със същото име от Рандъл Съливан от 2003 година.

Покойният Ръсел Пуул е детективът, който в края на 90-те години на миналия век полага всички усилия, за да разследва убийствата на двамата рапъри. Пуул умира през лятото на миналата година от сърдечен удар. И до последния си ден той остава силно въвлечен в мистерията около смъртта на Тупак и Biggie, не спирайки да говори по темата и да помага на хората, които искат да стигнат до истината.

Джони Деп трябва да бъде главното действащо лице в Labyrinth
Джони Деп трябва да бъде главното действащо лице в Labyrinth

Филмът е проект на компанията Good Films, която все още е в процес на търсене на купувачи на лентата. Ако всичко се развие по план, то снимките на Labyrinth би трябвало да стартират скоро.

Публичният имидж на Джони Деп не се радва на особено добри дни, имайки предвид шумната му раздяла с Амбър Хърд, но не може да се отрече, че излезлият през миналата година “Черна маса” отново ни напомни за безспорните актьорски качества на 53-годишния актьор.

Новините за Labyrinth идват в момент, в който вече очакваме световната премиера на биографичния All Eyez On Me, който ще хвърли нова светлина върху живота на Тупак Шакур.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар