Джоан Роулинг разкрива историята на магията в Северна Америка


Все по-упорито и по-упорито Джоан Роулинг продължава да разширява вселената на Хари Потър. След като неотдавна стана ясно, че пиесата, разказваща събития, случили се 19 години по-късно от края на официалната история, ще се появи и в книжен вариант, за който авторката упорито продължава да твърди, че не е продължение, сега в официалния си сайт Pottermore тя публикува няколко текста, този път с акцент далеч в миналото.

От 8 до 11 март писателката ще пуска онлайн по един разказ за историята на магията в Северна Америка. Любопитното е, че те няма да са написани само на английски, а и на много други езици, сред които и български. Тук можете да прочетете излезлите до момента исторически факти от Света на магията.

Сюжетът на произведенията ще бъде свързан със събития и герои от книгите за Хари Потър. Особено се набляга на предисторията от предстоящите три филма "Фантастични животни и къде да ги намерим". Припомняме ви, че заглавието е книга в книгата, т.е. става въпрос за една от творбите, спомената в романите за Хари Потър, която след това Дж. К. Роулинг издаде като отделно заглавие. Действието в нея се развива през 1926 година - около 70 години преди историята от романите за момчето магьосник. Филмите, за които също писахме наскоро, ще проследят приключенията на автора на учебника Нют Скамандър в тайното магическо общество на Ню Йорк. Любопитно е, че книжката е малко повече от 90 страници, затова ни е интересно как обемът ѝ ще послужи за цели три филма. Е, в края на годината ще разберем и това.

Но да се върнем на най-новите магически истории на Роулинг. Този път британската писателка се връща още по-далеч в миналото, започвайки разказите си от събития, случили се през XIV век. Споменават се подробно гоненията на магьосници, говори се и за вълшебни отвари, и трансфигурация. Авторката дори включва прочутия процес срещу Салемските вещици.

Няма да ви разваляме удоволствието с още информация, за да можете сами да се насладите на най-новите магически истории на Роулинг. Чудим се обаче доколко още смята да разширява Магическия свят, защото до момента му е задала невероятни размери - от XIV век до наши дни. А всичко това дава възможност за нови и нови книги (и филми), разглеждащи в детайли описаното. Можем само да гадаем докъде ще стигне и по-важното: дали всички тези предистории и продължения ще оправдаят очакванията на почитателите на Хари Потър.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни