Бар Jazzmatazz става част от семейството на Клуб Terminal 1 и Строежа. Локацията вече пета година е популярна с лансирането предимно на хип-хоп култура - в различните й разновидности, но и с повишено внимание към стилове като дръм енд бейс, брейкбийт, фънк.

Макар и само с капацитет от около сто души и с подчертано ъндърграунд статут, в историята си мястото посреща гости от рода на B-Real (Cypress Hill), Onyx, Xzibit, Dirty Dike, Funkdoobiest, Rudimental, Dope D.O.D, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Slatkaristika и много изпълнители от местната сцена.

Обновеният бар ще отвори отново следващата седмица - точно на 8 март! Новата стратегия неотменно ще включва част от стария стил на Jazzmatazz, като включително ще запази името - и двете реализирани по инициатива на Negy от FARS.

Съществено нововъведение обаче ще дойде от добавянето на елементи от концепцията на вече несъществуващия, но липсващ на много фенове култов бар "4 Стаи" - партньор на Строежа в създаването на Терминал 1. Операцията ще отвори мястото към по-обширно жанрово разнообразие, а допълнителни активности ще дадат поле на изява на множество нови изпълнители, включително от електронната сцена. Посоката на развитие на Jazzmatazz ще осигури път на проекти, които иначе рядко са застъпени в програмите на останалите два побратимени клуба.

Jazzmatazz се намира в подлез "Галерия" на НДК, бул. България 1. През първите месеци след предстоящото откриване барът ще работи основно четири дни седмично - от сряда до събота, включително. Допълнителни преустройства и иновации ще дадат възможност за домакинстване на множество качествени лайв-събития. До броени дни ще бъде обявена програмата за месец март, като сред имената на гостите ще могат да бъдат открити групи,  проекти и артисти като Нокаут, The Crew, Grigovor, Feel, Negy, Fruit Sessions, 1000 Names, Abysmatic, Manners, Raw Land, Kalayas, Oto & Funkusion, Chronic Vibes, Djobry & Funktool, Brut & K.O.Й., So Called Crew, Starteras, Kenobi & Shamana и още, които предстои да станат известни.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар