Джейсън Момоа е запомнящо се име, което носи актьор с още по-запомняща се визия. Едновременно той е красив, висок и респектиращ, но от друга страна хавайският му произход го кара да изглежда екзотично и интересно: симбиоза, която бихме могли да наречем „Хавайски викинг“. Въпреки честите му появи на малкия екран в различни популярни сериали, ролята, която му спечели сърцата на милиони, е тази на Кал Дрого в един от най-хитовите сериали днес – „Игра на тронове“.

Неговият отличаващ се външен вид и силно присъствие не останаха незабелязани и той си спечели култовата роля на Артър Къри, познат в комикс вселената като „Аквамен“. Тази филмова класика е първият филм, в който той ще има шанса да покаже пълния си потенциал пред света като централен герой. Всички комикс запалянковци познават Артър като член-основател на Лигата на справедливостта и уви, като един от най-малко популярните й герои. Но Момоа е тук да промени това.

Тази екранна интерпретация на „Аквамен“ включва легендарен актьорски състав, като особено се отличават имената на Уилям Дефо, Никол Кидман, Долф Лундгрен и Амбър Хърд, които гарантират страхотно преживяване, още преди да сме влезли в кинозалата.

Историята на филма се концентрира върху живота на Артър преди „Лигата на справедливостта“. Започваме с родителите му –Том Къри и Атлана: семейство, което живее на брега на морето, щастливо със своя невръстен син. Когато неочаквано майка му (изиграна от блестящата Никол Кидман) бива отвлечена от странни същества, за които разбираме, че са войници от Атлантида, които искат своята кралица обратно, за да седне на трона.

Тя се съгласява да тръгне с тях, за да спаси своя син. Така започва цялото приключение на Артър и зрителя. Минаваме накратко през детството му, когато героят разбира за влиянието, което има върху водата и нейните обитатели, стигайки до него като голям, когато се наслаждава на способностите си, спасява хора и си създава врагове сред „злодеите“.

Идилията не продължава дълго, защото бива потърсен от Мера (изиграна от красивата Амбър Хърд): красива червенокоса обитателка на Атлантида, която иска да спаси своето родно място, защото *изненада* Артър има брат – Орм, който желае да властва над всички океани и е готов да започне война на всички, за да го постигне, дори и със земните жители. Това е началният тласък, от който имат нужда Артър и историята, за да се развие една прекрасна, емоционална и изпълнена с екшън поредица от събития, които ще оформят лицето на комикс света. Борбата за спасяването на света и спирането на властолюбивия брат са център на сюжета. Не можем да отречем, че и ефектите на такова високо ниво не допринасят за създаването на перфектна атмосфера за впускане в подводно приключение с Джейсън Момоа.

Филмът не само разказва историята за произхода на един от класическите герои на DC, но и ни дава шанс да опознаем Джейсън Момоа като актьор. Даден ни е шанс да изпитаме заедно с него нещо ново, смело и различно. Морското му амплоа на екрана не само му пасва като ръкавица, но дава и това, от което всеки върл фен на комиксите има нужда- герой.

 

П.П. Дами, има много сцени с малко дрехи и много мускули. Не го гледайте с половинките си.

Автор

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Напишете коментар