Именитият режисьор Джеймс Камерън се заема с филм, чийто основен сюжет ще бъде бомбардировката с атомно оръжие над Хирошима на 6 август 1945 година. Филмът ще бъде адаптация на книгата на Чарлс Р. Пелегрино The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back.

В книгата на Пелегрино се представят детайлни хроники на бомбардировките над Хирошима и Нагасаки по време Втората световна война. Тогава за първи път в историята се използва атомно оръжие, като това решение на Съединените щати практически слага край на Втората световна война. За съжаление, това се случва с цената на огромен брой жертви, като и до днес бомбардировките остават един от най-бруталните военни актове в човешката история.

Не за първи път Джеймс Камерън проявява интерес към адаптацията на тази книга. Той имаше подобно намерение още през 2010 година, когато дори посети Япония и интервюира Цутому Ямагучи - единственият оцелял от бомбардировките, за когото се знаеше, че все още е сред живите. Тогава обаче така и не се стигна до реализация на този проект, който остана да "отлежава" във времето.

В същото време, Джеймс Камерън реши да се фокусира върху създаването на поредицата филми от собствения си франчайз "Аватар".

Сега обаче Камерън сподели пред LA Times, че възнамерява да отложи създаването на "Аватар" 4, концентрирайки се върху филма за Хирошима. Той споделя, че случващото се в света в момента - войната в Украйна и зараждащият се национализъм, представят добра основа за създаването на подобна лента.

"Мисля, че живеем в много по-опасен и несигурен свят, отколкото си мислихме", заяви Камерън, който добави: "Смятам, че филмът за Хирошима ще дойде точно навреме. Той ще напомни на хората какво наистина могат да направят тези оръжия, когато се използват срещу човешки цели".

За Джеймс Камерън това ще бъде първият филм, различен от "Аватар", който той създава от 1997 година насам. Тогава канадският режисьор създаде шедьовъра си "Титаник", който наскоро отново бе пуснат и на голям екран.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар