Оазис на наслада в сърцето на пустинята, пълен с обещания за развлечения, слава и богатство, Лас Вегас е съблазнително място, на което никое друго на Земята не може да съперничи.

Но освен звуците на слот машините и блестящите неонови светлини, там има и кътчета с изключителна красота, готови да ви примамят да напуснете лабиринтите на вътрешния свят и да се отпуснете в дивата прегръдка на природата.

Напускането на Стрипа за посещение на околностите на Лас Вегас, несъмнено ще ви възнагради с нещо грандиозно. Огромни каньони, украсени с ерозионни форми, уникални комбинации от геоложки цветни пейзажи и едно от седемте природни чудеса в света, просто очакват да бъдат проучени от вас.

Поради тази причина, ако се уморите от високобюджетните грандиозни представления или просто сте изхабили всичките си най-добри стратегии за залагане на слот машини, можете да се насочите към пустинята, за да откриете някой от най-епичните места на открито в околността.

Гранд Каньон

Вероятно сте виждали снимки на това емблематично природно чудо, но нито една картина не може да представи величествената големина на Гранд Каньон в пълния ѝ блясък. Това е място, което трябва да се види, за да се повярва, че съществува. С дължина над 275 мили, дълбочини достигащи 1 миля и широчина до 18 мили в някои места, тази забележителност със сигурност няма да ви разочарова. Река Колорадо си проправя път през него, както е било през последните шест милиона години, което прави Гранд Каньон още по- страховит, чудесен и величествен. Този национален парк може да се обиколи на много дълга дневна екскурзия от Вегас, но за да бъде наистина добре разгледан, си струва да останете за една нощ, или в парка, или на къмпинг в палатка. Това ще ви даде възможност да станете свидетели на впечатляващ изгрев и залез, известен с излъчването на цветове, които грациозно танцуват около древния каньон, като ви дават усещането, че това е картина.

Саут Рим е мястото, към което повечето посетители се насочват, разположено на приблизително пет часа път с кола от Стрипа и работещо целогодишно. Тук можете да се разхождате по пътеката Рим Трайл или Южна Кайбаб, да се спуснете надолу в самия каньон или просто да застанете и да се насладите на някоя от спиращите дъха от различните гледки. Ако искате да се отървете от тълпите, насочете се към по-отдалечения Севрен Рим, разположен малко по-близо до Вегас. Макар ѝ затворен през зимата, когато е работи, дава възможност да се насладите на спокойни походи по различни пътеки, разположени на  ръба на платото Кайбаб залесено от борова гора.

Долината на огъня

С 40 000 акра преливащ червен скален пейзаж, изпълнен с вкаменени дървета и древни Американските петроглифи, психеделичният държавен парк “Долината на огъня” е шедьовър е определян като едно от най-красивите места в САЩ. Издълбан от вятъра и водата в продължение на хиляди години, този чуждоземен парк предлага някои забележителни места, включително Белите куполи, Рейнбоу Виста, Огнен Каньон и Силика Доум и всичките те са толкова впечатляващи, колкото са причудливи имена им. Когато слънцето залезе, пейзажът свети с огненочервен цвят, което придава още по-голям живот на уникалните ерозирани скални образувания.

Езерото Мийд

В близост до „Долината на огъня“ ще се натъкнете на пясъчните плажове на националната зона за отдих - езеро Мийд. Това разнообразно място се състои от поразителни пейзажи, като червени като огън скали, лилави планини, издълбани каньони, езера и долини, разположени на 1,5 милиона акра. През деня блестящите сини води на езерото Мийд блещукат, а през нощта небето се осветява от изобилие от звезди. Тук можете да походите, да лагерувате, да карате лодка, да карате колело и да ловите риба, или просто да намерите спокойствие и уединение сред самата природа.

Бентът Хувър Дам

В сърцето на пустинята, на по-малко от час път с кола от Газа, стои язовирът Хувър, който се намира на щатската граница между Невада и Аризона. Веднъж най-високата по рода си в света, тази арт-деко стил структура е построена през 30-те години и е проектирана да контролира наводненията по река Колорадо. И до днес днешен тя генерира енергия за над един милион души. Разходка по върха на язовира, предлага изглед към Черния каньон, а екскурзовод с каяк предлага възможност да усетите големия размер на язовира отдолу и да откриете скрити горещи извори и водопади.

Ред Рок каньон

Предпазена зона, създадена, когато скалите са били изтласкани през счупвания в земната повърхност, сега е пейзаж, изпълнен с цветни геоложки пластове. Ред Рок каньон е 195 000 акра отвесни скални стени, скали от пясъчник и червено-скални скали. Неговата стръмна, висока и здрава скална база привлича катерачи и туристи от цял ​​свят, всички хипнотизирани от естествената красота на този каньон. Ако туризмът или катеренето не са по ваш вкус, има много други неща, които можете да направите в Ред Рок каньон. Един от тях е 13-километрово живописно пътуване през каньона, което може да бъде изминато с кола или колело, позволявайки достатъчно възможности за проучване на геоложките характеристики и богатството на дивата природа.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар