Новината за книгите, предшестващи историята на българския сериал "Златната ябълка", бе споделена от аниматорите от Студио „Змей“ на пресконференция по повод премиерата на късометражния филм „Легенда за първия кукер”.

Предстоящите книги ще пресъздадат сюжета на филма и ще разкажат предисторията на бъдещата анимационна продукция. Изданията включват илюстрована книга, рисувателна книжка и занимателна книжка със стикери, като всички те ще бъдат представени за първи път на 11 декември в зала 4 на НДК, в рамките на събитието „ЕГМОНТ на живо”, и ще бъдат в продажба в търговската мрежа от следващия ден.

„Легенда за първия кукер” разказва за размирни времена, белязани от борбата на хората със злите сили. Спасението на хората идва като дар от Самодивите, даден на най-добрия майстор-ковач в Кукерово. Той изковава магически чанове, които освобождават хората, и поставя началото на традициите на воините кукери. Всяко малко момче мечтае да стане кукер. А братята Влад и Бран не са изключение...

Късометражният филм „Легенда за първия кукер” е финансиран изцяло от дарители чрез кампания в платформата Kickstarter. В продължение на пет месеца по него работят 22 професионалисти – аниматори от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката към филма е дело на младия български композитор Георги Стрезов, а в записването ѝ участва оркестър от над 40 души.

Още за "Златната ябълка":

Зад кулисите на "Златната ябълка": за анимацията, фолклора и безкрайното вдъхновение

Българската анимация е жива: излезе трейлърът на "Златната ябълка" (ВИДЕО)

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар