"Изкуството на драматичното писане" от Лайош Егри излезе и на български език


Първата книга на унгарския писател, драматург и сценарист Лайош Егри – “Изкуството на драматичното писане“ - вече е достъпна и на български език. Класиката, която е издадена през далечната 1942 г. и до днес се смята за едно от най-добрите ръководства за писане на кратки разкази, романи и сценарии. Преводът на български език прави издателството на писателя и сценарист Явор Веселинов.

“Решихме да направим тази ценна книга достъпна и на родния ни език, защото нашата работа от години е свързана с издигането на българския разказвач на по-високо и наистина световно ниво. Конкуренцията между нас, като разказвачи може да бъде приятелска и градивна. По-добре разказаните истории, биха помогнали за повдигане на културното ниво на нашата нация и по-добрата удовлетвореност на българския читател, както и по-добрата конкурентоспособност на българския автор на световната сцена” - споделя Веселинов.

Книгата, която има множество издания в милионни тиражи на различни езици по целия свят, съдържа класически примери от пиеси на Шекспир, Ибсен, Молиер и много други. Тя обяснява как да бъде развит характерът на даден герой, така че публиката да го разбере и да прояви интерес. С мъдростта и достъпния език на автора й, „Изкуството на драматичното писане” бързо се превръща в наръчник и мотивиращо четиво за всеки разказвач. Тя е подходяща и за всеки читател, който обича наистина добре разказаните истории.

Изкуството на драматичното писане

С времето книгата на Лайош Егри е призната за основен учебник на поколения драматурзи и разказвачи на истории. За нея дори и самият Уди Алън казва: „Все още мисля, че „Изкуството на драматичното писане е най-стимулиращата и най-добрата книга по темата, писана някога!“.

Повече за „Изкуството на драматичното писане“ от Лайош Егри:

Издава: „Ягуар Ве“

Дата на публикуване: 8 юни 2021 година

Превод: Христо В. Христов

Редакция: Христо В. Христов

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни