Емил Конрад безспорно е не само най-известният влогър в България, но и най-четеният автор за миналата година, според проучване на "Хеликон". След успеха на първите си две книги - "Нещата, на които не ни учат в училище" и "#Сподели" - е време и за трета творба, носеща любопитното наименование - "Изкуството да бъдеш мързелив", която ще представи по време на своето комедийното шоу в зала 1 на НДК на 1 октомври.

"Заглавието на книгата, както и самото представление, са провокирани от онези моменти в ежедневието, когато в желанието си да спестиш време, средства или усилия, се опитваш да си улесниш живота. Тогава мързелът се превръща в изобретателност, находчивост и креативност и в крайна сметка се оказва полезен. Е, както с всичко останало, въпросът винаги е в мярката", споделя за идеята си зад книгата Емил Конрад.

Събитието в НДК е първата изява на младия влогър на голяма сцена. Той е и първата българска YouTube знаменитост, която пренася творчеството си на живо пред публика. Емил Конрад запазва в тайна детайлите около представлението, но едно е сигурно – почитателите му могат да разчитат на обичайната доза непосредствен хумор, откровени размисли по вълнуващи и актуални теми, свежи истории и много изненади. Очаква се и бляскавата поява на екранната му половинка Силвето. Билети за шоуто се предлагат в „Билетен център НДК“ и онлайн в сайта на ticketportal.

"Щастливи сме, че новаторските ни търсения и стратегии намират своята реализация чрез чудесното ни партньорство с Емил. Книга, която вдъхновява мобилно приложение и стипендия за млади творци. Комедийно шоу, което се превръща в премиера на книга. Вярваме, че подходящото съдържание и емоционалните преживявания на читателите са в основата на съвременните успешни издателски проекти", споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на издателство „Егмонт“.

В специално видео, анонсиращо премиерата, Емил Конрад разкрива, че новата книга е съвсем различна от първите две. Фенското илюстровано издание е забавен микс от сериозни и шеговити съвети за оцеляване в различни ситуации, улесняващи живота предложения, творчески идеи, споделени тайни и предизвикателства към читателите, както и възможност за тяхна изява и лични откровения. Силвето също се включва в книгата като гост-автор със специални страници.

Свежите илюстрации и оформлението на изданието са дело на талантливите Стоян Атанасов и Моника Писарова от студио Kontur Creative.

Всеки, направил предварителна поръчка на книгата до 27 септември през уебсайта на издателство „Егмонт“, ще получи поименно подписано от Емил Конрад копие от "Изкуството да бъдеш мързелив". Изданието ще бъде в книжарниците от 8 октомври.

Припомнете си нашето интервю с Емил Конрад тук:

Емил Конрад пред VIBES.BG: За популярността, училището и бъдещите планове

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар