Изгубени в обсерваторията, изгубени в модата


Очаквах това събитие с нетърпение, защото ми беше пределно ясно, че няма да бъде поредния ивент, който можеш да пропуснеш, защото вали/си уморен/искаш да гледаш нещо по телевизията. Последното хипотетично, разбира се, кой изобщо следи телевизионни предавания?

Колекцията, която предстоеше да разгледаме, носи името The Lost Observatory и е дело на KNAPP. Ако се интересувате от българска мода, няма как да сте пропуснали името на бранда. Момичетата, които стоят зад него, създават индивидуалност, характер, излъчване… общо взето всичко, което не можеш да намериш на конвер от близкия мол.

Озовахме се в пространство, което носи и стария дух на столицата, и мотиви от българската история и литература или cosmos coworking camp, който се намира в сърцето на София. KNAPP е модата на градското момиче, не сме и очаквали друго.

А самата тя си беше точно на мястото. Контрастираща на обстановката, но едновременно с това и допълваща я. Наистина е трудно да се обясни.

За есенно-зимния сезон Антония Йорданова и Кристина Бъчварова, иначе казано креативните души на марката, се пренасят в 50-те, 60-те и 70-те години, от които взимат най-доброто. Цветовете са смели, а точките са основна тема в колекцията. За пореден път е отредено подобаващо място на роклите – любима дреха и на KNAPP, и на нейните клиентки.

Планетите, вдъхновили името на колекцията, също са основен елемент от нея, което, разбира се, не е изненада. Дали пък за това представянето ѝ е на място, съдържащо „космос“ в името си?

Не беше учудващо, че момичетата от KNAPP бяха събрали един куп модни хора от артистичния свят на столицата. Това е публиката на техния бранд – малко по-креативна, малко по-свободомислеща, малко повече извън рамките.

Посетихме събитието с моята професионална, духовна, житейска половинка или иначе казано, другия основател на VIBES.BG. Въпреки че той не се интересува твърде задълбочено от мода, бе впечатлен от видяното и побърза да информира самата Антония за това. Един искрен коментар, който, според мен, разкрива в огромна степен как модата на KNAPP наистина знае как да достига до хората извън стандартите.

За първи път брандът прави и колаборация с дизайнерска марка за ръчно изработени кожени чанти, които да завършат концепцията на марката за цялостна визия - изборът на Любомира Сотирова и нейния лейбъл CHANTA поставя финалния завършек на есенно-зимната серия дрехи.

Не на последно място ще спомена и бижутата на Марияна Рибарова – PAPIETA, спечелили положителната обратна връзка от последователите си, с които момичетата от KNAPP и тази година си партнират за кратка серия кожени огърлици.

Във фотосесията на Изгубената обсерватория ни кани моделът Мария Митева от VISAGES, а неин фотографски художник е талантливата Диляна Флорентин.

KNAPP е приказка, която Кристина и Антония разказват на два гласа и с думите на модата. Хубавото при нея е, че винаги има продължение. А на мен не ми омръзва да я слушам.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни