Широкото приложение на компютрите, до голяма степен, се дължи на мониторите, които сами по себе си са изработени да предават визуална информация за 3D материали, за създаване на различни видео и фото продукти, и други. Видеоигрите са създадени с много високи графични параметри и изборът на подходящ екран, ще ви позволи да се насладите на максимална степен. Какво ще ни е от полза при избора ще разберем от Ardes.bg?

Как да изберем подходящ монитор за компютър?

Преди да се насочим към покупка на каквато и да е техника, включително и монитор,  трябва да сме наясно за какви цели ще я използваме. Въпреки общите познания за понятия като диагонал, честота и брой цветове, съществуват и други критерии, с които да се запознаете, преди да направите правилния избор. Разделителната способност, измерваща се в пиксели, има свойството да предава по-качествен образ на картината. Именно затова, при някои модели, тя е с по-ниски стойности от тази на мобилните телефони. Големината на дисплея също е определящ фактор, особено при Gaming устройствата. За гледане на филми, може да се сдобиете и със стойка, прикрепена към тавана или стената на помещението. Други допълнителни функции като USB портове и гнезда за дигитални аксесоари, също са предпочитани. 

Какви видове може да открием?

Според вариациите на излъчване на информацията и опресняване на изображенията, мониторите се делят на:

  • CRT – първата технология, с която започва изработването на устройствата;
  • LCD – излъчването на изображенията се обработва с помощта на течни кристали вещества;
  • TFT – подобно на LCD, те имат кристални елементи, но са отделни микротранзистори за всяка независима единица;
  • LED/OLED – изградени са на въглеродна основа;
  • PDP – с тънкия си дизайн излъчват информацията, като дисплея се оцветява от йонизиран газ.

Новите варианти на повечето монитори за компютри имат тъчскрийн за улеснение на работата.

Важни характеристики, които трябва да вземем предвид

Почитателите на Gaming индустрията е необходимо да се спрат на модел с висока честота на херцовете, за да може матрицата и цветовете да създават по-реалистично изображение от компютъра. Стандартните размери на екрана за геймърски монитори са до 32 инча. При избор на устройство за обработка на видео и фото материали, параметрите на видео картата на компютъра трябва да съответстват с данните на екрана ви. В доста онлайн магазини може да намерите широка гама от качествени модели на достъпни цени според конкретната дейност, за която ще се използват

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар