Младият писател Иван Димитров представи романа си "Софийски дует"

Младият български писател Иван Димитров представи роман, посветен изцяло на София. Заглавието на книгата е "Софийски дует", а романът излезе на бял свят под шапката на издателство "Жанет 45".

Из страниците на "Софийски дует" се разказва за скандалния и наскоро брутално убит писател Йордан Константинов и незавършената му идея за роман, чиито главен герой да е градът, в който живее – София. Посмъртно началото на ненаписания роман е преплетено с други негови текстове и интервюта на негови приятели. Крайният резултат е един пъстър образ на столицата – понякога красива, друг път грозна. Понякога смешна, друг път тъжна. Град на противоположности и противоречия.

Иван Димитров е автор на четири книги, участник в няколко литературни пърформанса, между които „Актьори срещу поети” в Театрална работилница "Сфумато". Като драматург е поставен първо в Ню Йорк и след това в България. В момента можете да гледате пиесата му „ИЗВЪН ЗЕМНО” в Театър Възраждане под режисурата на Васил Дуев.

idmitrov

„Текстът съзаклятнически намигва към постмодерните фасетъчни наративи на ранния Господинов, отваря се към по-отдавнашни експериментални текстове в българската проза, като например „есеистичните” романи на Блага Димитрова", споделя за книгата Надежда Радулова.

„Всъщност, Иван Димитров се осмелява да ни съобщи колко двойствено е всичко, от което сме изградени и което обичаме", добавя и Марин Бодаков.

„Софийски дует” ме накара да си спомня какъв исках да искам да бъда – безкомпромисен, млад и неуязвим", казва за романа Васил Георгиев.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни