Младият български писател Иван Димитров представи роман, посветен изцяло на София. Заглавието на книгата е "Софийски дует", а романът излезе на бял свят под шапката на издателство "Жанет 45".

Из страниците на "Софийски дует" се разказва за скандалния и наскоро брутално убит писател Йордан Константинов и незавършената му идея за роман, чиито главен герой да е градът, в който живее – София. Посмъртно началото на ненаписания роман е преплетено с други негови текстове и интервюта на негови приятели. Крайният резултат е един пъстър образ на столицата – понякога красива, друг път грозна. Понякога смешна, друг път тъжна. Град на противоположности и противоречия.

Иван Димитров е автор на четири книги, участник в няколко литературни пърформанса, между които „Актьори срещу поети” в Театрална работилница "Сфумато". Като драматург е поставен първо в Ню Йорк и след това в България. В момента можете да гледате пиесата му „ИЗВЪН ЗЕМНО” в Театър Възраждане под режисурата на Васил Дуев.

idmitrov

„Текстът съзаклятнически намигва към постмодерните фасетъчни наративи на ранния Господинов, отваря се към по-отдавнашни експериментални текстове в българската проза, като например „есеистичните” романи на Блага Димитрова", споделя за книгата Надежда Радулова.

„Всъщност, Иван Димитров се осмелява да ни съобщи колко двойствено е всичко, от което сме изградени и което обичаме", добавя и Марин Бодаков.

„Софийски дует” ме накара да си спомня какъв исках да искам да бъда – безкомпромисен, млад и неуязвим", казва за романа Васил Георгиев.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар