Историята на "Малки жени" оживява отново на кино екран

Драмата "Малки жени" по едноименния роман на Луиза Мей Олкът -Малки жени или Мег, Джоу, Бет и Ейми” от далечната 1868 година предстои да завладее кината в България в края на февруари тази година. Това е седмата екранизация на романа на Олкът. Българската премиера на филма се очаква на 28 февруари, а американската се състоя още в края на миналата година.

Историята на четирите сестри Мърч е пресъздадена под режисурата и сценария  на Грета Гъруиг, а героите представят едни от най-добрите актриси на нашето време. Във филма взимат участие имена като Мерил Стрийп, Ема Уотсън, Сърша Ронан, Илайза Сканлен, Джеймс Нортън, Флорънс Пю, Лора Дърн, Боб Оденкърк, Луи Гарел.

Историята на четирите "Малки жени" е отличена с редица награди и номинации. На 92-те награди на Академията тя получи шест номинации, включително за най-добър филм, за най-добра актриса, за най-добра поддържаща актриса и за най-добър адаптиран сценарий.  На 25-тите награди за избор на критици, филмът получи девет номинации, печелейки наградата за най-добър адаптиран сценарий.  "Малки жени" също получи пет номинации на 73-тите филмови награда на Британската академия и две номинации на 77-те награди "Златен глобус". Освен това, филмът за историята на Джо, Ейми, Мег и Бет беше избран от Американския филмов институт за един от топ десетте филма на 2019 година

малки жени

"Малки жени" е един нов прочит на историята на сестрите Мърч, които живеят и порастват в далечни и трудни времена. Съдбата ги принуждава да се превърнат в жени в тежките дни след Гражданската война. Филмът се развива на две равнища - минало и настояще, като ги преплита умело, за да потопи всеки зрител в една вълнуваща история. Това е един филм за борбата на една бъдеща писателка, която се бори срещу статуквото и настоява за своята еманципация. Бъдещата писателка Джо е сестрата бунтар - тази, която съжалява, че е родена жена и желае да отиде на фронта заедно със своя баща. Макар и отхвърлена като писател в Ню Йорк от редактора господин Дашвуд и от нейния другар Фридрих Бхаер, получила много критики, тя не се отказва от това да създаде един от най-невероятните романи за тези времена. Роман за нейната история, живот, препятствия, преплитайки съдбите на трите си сестри.

Всяка сестра е коренно различна от останалите три. Както стана ясно, Джо е сестрата писател. Сестра ѝ Ейми има таланта да рисува добре. Нейната мечта е да стане велик художник. Тя иска да бъде или най-добрата, или никоя. Затова и заминава за Париж със своята леля Марч, за да сбъдне двете си мечти. Да бъде велик художник и да намери своя богат съпруг. Бет е тихата сестра. Тя не говори, тя свири. Свири толкова прекрасно на пиано и в нея се е събрал невероятен талант, но не успява да стане известен пианист. Мег е красивата сестра. Тя и близките и вярват, че е родена да бъде актриса на сцена. Гледайки в бъдещето към мечтата си, тя среща любовта. Любов скромна, бедна, без лъскави рокли и приеми, но любов истинска.

малки жени

Не си мислете, че това е един филм само за жени. Около сестрите Мърч са момчето от отсрещната къща Лори и неговият дядо - господин Лорънс. Лори преобръща живота на две от сестрите Мърч. В детството той е лудо влюбен в Джо. Ала макар и да търси всякакви пътища към нея, тя го отхвърля и заминава за Ню Йорк. Години наред по-малката сестра на Джо - Ейми е влюбена точно в Лори. Отхвърляна, нежелана, незабелязана, тя получава вниманието му едва години по-късно в Париж. Сърцето и се поддава и магия има. Лори и Ейми стават семейство.

Мег вече е създала своето със съпруга си, а Джо? Джо е объркана, разпиляна, загубена и тъжна. Вярвайки цял живот, че жените не са само за обичане и стараейки се да докаже точно обратното, сега тя иска просто да бъде обичана, просто да бъде желана. И точно, когато самотата е изпълнила душата ѝ, идва този, който ще я стопли. Приятелят на Джо - Фридрих пристига в Мачузетс с една единствена цел. Тя да му каже "остани", да му каже "обичай ме".

Дали има любов? Дали Джо ще бъде щастлива? Дали тя за първи път ще позволи емоциите да завладеят сърцето и ума ѝ? Е, това предстои да видите в края на месеца на любовта. Не пропускайте една история, която ще ви накара да помислите пораснали ли сте наистина, какво е за вас животът и любовта, и дали утрешният ден е даденост. Бъдете там, за да изживеете историята на четири "малки жени" заедно с тях. Заслужава си!

Виктория Рачева

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни