Красива приказка за любовта и загубата и за начините, по които семейството, приятелите – стари и нови, и дори едно пролетно ризото с топъл бананов хляб могат да донесат облекчение, промяна и надежда.

„Букселър”

Франки бяга от погребението на годеника си – мрачно събитие, което преобръща целия ѝ живот. Алекс е нейната първа любов и двамата са заедно още от гимназията. Плановете за семейство и живот, „докато смъртта ни раздели“, са унищожени от нелеп инцидент. И сега Франки се отправя към затънтена местност в горите на щата Вашингтон.

В бунгалото, собственост на семейството на Алекс, ги няма лелите ѝ, които да я нахранят, дори когато ѝ липсва апетит, няма го и голямото шумно и лудо италианско семейство, което винаги се грижи за всеки свой член. Но там Франки среща Джак и неговата прекрасна малка дъщеря, сближава се с екстравагантната Мериам и преоткрива по-малката си сестра Бела, с която през годините са се отдалечили една от друга. Неочаквано Франки намира нови приятели, които не само ѝ помагат в този тежък момент, но успяват да ѝ върнат вкуса към живота и към  невероятната италианска кухня, която предлага рецепти и за тъжни, и за щастливи дни. Тогава главната героиня разбира, че не може да се крие нито от семейството си, нито от миналото си, нито от истината за Алекс, която предпочита да не научава.

Романът  „С вкус на сол и мед“ е пиршество за сетивата и носи послание за прошка, надежда и много начини не само да откриеш любовта, но и да я дариш.

Хана Тъниклиф е родена в Нова Зеландия, но се определя като истински номад. След като завършва социални науки, тя заминава първо за Австралия, после за Англия, след това за Макао, а известно време живее в каравана. Работи в сферата на човешките ресурси и професионалното развитие, но изоставя тази професия, за да стане писателка. В момента живее в Нова Зеландия със съпруга си Матю и двете си дъщери. „С дъх на чаени листа“ е дебютният ѝ роман, след който издателство „Ентусиаст“ публикува и „С вкус на сол и мед“.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар