Събитията в "Историята на прислужницата" започват да вървят в съвсем друга посока, като това поне ни показва напрегнатият тийзър на четвърти сезон на сериала на Hulu. "Ще се бием", обявява Джун, героинята на Елизабет Мос. Виждаме я като част от Съпротивата в Гилеад, докато властта отчаяно иска главата ѝ.

Да, времената на послушната Офред са в историята - време е за война.

От стрийминг платформата Hulu обявяват, че сезон 4 на награждавания сериал ще дебютира на 28 април. Шоуто е базирано върху романа на Маргарет Атууд и разказва за мрачно бъдеще, в което САЩ вече не съществува, а държавната система е заменена от тоталитарните и тиранични порядки на новата власт Гилеад.

И този сезон на "Историята на прислужницата" ще бъде в 10 епизода, като първите три ще пристигнат заедно. Предлагаме ви още сега да гледате експлозивния тийзър, без да се бавите излишно:

 

Един от най-силните моменти в тийзъра определено е в края му, когато чуваме Джун, явно озовала се на канадска територия, да казва "Аз съм Джун Озборн и съм гражданин на Съединените щати" - държава, която, поне в сторилайна на сериала, вече не съществува. Но все още съществуват хора, които са готови да се борят на живот и смърт за връщането ѝ на картата.

Прочетете още: "Историята на прислужницата": сезон три, код – революция

Сигурно помните, че сезон 3 на шоуто завърши по един по-приятен за зрителите начин. Джун и останалите прислужници успяха да позволят на цял самолет, пълен с малки деца, да акостира безопасно в съседна Канада.

Историята на прислужницата
Елизабет Мос като Джун в "Историята на прислужницата"

"Без значение къде ви заварва войната в този момент, помнете, че ние все още сме тук", чува се глас от радио "Свободна Америка", което явно е един от каналите за комуникация и информация на Съпротивата в Гилеад. Войната обаче няма да бъде никак лесна, защото въпреки понесените удари, Гилеад остава в по-силна позиция, разполагайки с целия държавен апарат.

Напомняме ви, че през декември бе обявено, че "Историята на прислужницата" ще продължи и с пети сезон. Или иначе казано, не очаквайте войната да приключи с предстоящия четвърти.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар