Историята на младите милиардери от Силициевата долина


Те са млади. Те са милиардери. Те са технологичните гении на нашето поколение. Едно уникално и неконвенционално поколение от предприемачи, което не се страхува да пренаписва правилата, да създава нови и да променя света. Да го променя с щурм и без колебания, благодарение на своята решителност, ненаситен глад за успех и напредничави лидерски похвати.

"Една успешна идея е достатъчна" на Рандъл Лейн излиза на бял свят под редакцията на списание Forbes и събира в себе си шестнайсет истории на безпрецедентен успех в света на технологичните иновации. Сборникът представлява своеобразно пътешествие из потайностите на Силициевата долина в компанията и ни запознава с някои от най-изявените му гении.

Илон Мъск е основателят на първата компания за частни космически полети SpaceX и производителя на луксозни електромобили Tesla Motors, чиято екстремно висока амбиция отговаря на неговия изключителен инженерен и предприемачески ум. Нищо чудно, че той е бил моделът на Робърт Дауни Джуниър за неговото превъплъщение в образа на Железния човек.

Elon Musk

Кевин Систром е създателят на най-популярното приложение за споделяне и ъплоуд на снимки Instagram, което след феноменалния си успех премина в ръцете на Facebook за огромна сума пари.

Instagram

Дейвид Карп, основателят на Tumblr, платформата даваща поле за изява на артистичните натури, която само за няколко години достига 170 милиона посетителя.

Шон Паркър, създателят на платформата за споделяне на музика Napster, която за малко не слага край на музикалния бизнес и един от основателите на най-могъщата социална мрежа в света – Facebook. Помните образът му, изигран от Джъстин Тимбърлейк във филма „Социалната мрежа”, нали? Е, подгответе се да се запознаете с истинския технологичен гений, който няма много общо със своето екранно превъплъщение.

Sean_Parker

Даниел Ек, човекът, който върна печалбите на музикалната индустрия от онлайн продажби на музика, чрез своето гениално приложение Spotify.

Джак Дорси е царят на микро блогването, създал изцяло нова медия за предаване на съдържание в реално време, наречена Twitter.

jack-dorsey-techcrunch-disrupt-sf-2012_pop_20294

Еван Шпигел, двадесет и три годишният предприемач, който отвхърли предложението за изкупуване на Марк Зукърбърг на стойност 3 милиарда долара, за да остане начело на своята компания Snapchat и да продължи да дава на тийнейджърите, това което най-много искат в момента – възможността свободно да си изпращат снимки и послания онлайн, които изчезват завинаги само след минути.

Evan Spiegel Miranda Kerr

Алекс Карп, ексцентричният философ без почти никакви технически познания, който в момента е директор на Palantir, софтуерната компания, финансирана от ЦРУ, осигурила достъпа до самия Осама Бин Ладен....

...и много други гении на технологичната мисъл, които, стъпвайки върху раменете на велики предшественици, променят изцяло света, в който живеем.

Добре дошли в бъдещето!

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни