От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max в 12 държави. Освен тези у нас и ползвателите на услугата в  Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония ще могат да съпреживеят историята на Боян Петров през очите на режисьора Поли Генчева. Във всяка държава филмът е наличен със съответните локализирани субтитри.

Стрийминг премиерата идва три месеца след официалната поява на филма на голям екран и благодарение на HBO той ще може да бъде гледан от много по-широка и интернационална аудитория. У нас “Отново съм тук“ става част от специалната селекция в платформата, посветена на съвременни български филми. 

„Отново съм тук“ е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Поли Генчева и операторът Красимир Андонов проследяват опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия списък, но се оказва и последен в кариерата на алпиниста. Именно там той изчезва и въпреки безпрецедентната междудържавна спасителна акция, не е открит. Лентата показва кадри от подготовката му и различните лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, човекът с несломим дух.

 

Освен, че може да бъде гледан по всяко време в HBO Маx, филмът е достъпен и в HBO OD, а до края на март има още две телевизионни излъчвания – на 25.03 по HBO от 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на филма и двамата с оператора Красимир Андонов проследяват пътя на Боян Петров към заветния Еверест. Лентата е продуцирана от „Тара Трий Пикчърс” и „Агитпроп“.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар