В първия ден на месец април ни очаква едно "космическо" преживяване. Събитието Absolut Spacecraft Party ще ни позволи да попътуваме между планетите, а точката на излитане е закритата писта на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Специален гост на събитието ще бъде Isis Salam, която пристига директно от Берлин, за да озвучи предстоящия междузвезден воаяж.

Родена в Нигерия, израснала в Торонто и понастоящем живееща в Берлин. Isis Salam е диджей, МС, вокалист, продуцент и денс дива. Тя е много неща. А в София тя отново ще ни покаже, че знае как се правят качествени партита, заставайки зад пулта.

Isis стартира кариерата си през 2008 година, когато става част от електро-рап дуото Thunderheist. Проектът бързо започва да жъне успех, като не закъсняват и колаборации с артисти от ранга на Tyree Cooper, Pharell и Junky XL. През 2009 ISIS излиза на една сцена с Kanye West на SXSW Showcase, което я издига на ново ниво в музикалната й кариера.

VIBES проведе кратък, но интересен разговор с Isis Salam, броени дни преди тя да ни гостува в София. Ето какво си казахме:

Хей, Isis! Как си? Нямаме търпение да те видим и чуем на 1 април в София. Какво да очакваме от теб на Absolut Spacecraft Party? Подскажи ни нещо!

Очаквам с нетърпение това събитие, тъй като за първи път ще пускам музика в България. Хората могат да очакват обичайната висока енергия. А какъв тип лудост мога да покажа на сцената, ще трябва да изчакате и да видите.

За първи път ли идваш в България? Знаеш ли нещо за клубния живот и сцената у нас? Какви са очакванията ти?

Не обичам да подхождам към нито една ситуация с очаквания, защото това е най-лесният начин да се разочароваш. Също така, това отнема и от вълнението, което можеш да изпиташ. Чувала съм супер неща за града и нощния живот в София, но не пристигам с никакви очаквания.

Ти имаш наистина интересна биография - родена в Нигерия и израснала в Торонто, но в момента живееща в Берлин. Защо реши да напуснеш Канада и да заживееш в Европа? Някаква конкретна причина за това решение?

Бях част от групата Thunderheist за няколко години, но след като се разделихме, реших че е добър момент да си взема почивка от сцената и да променя средата си. Често обикалям различни градове, търсейки нова муза. Берлин бе лесен избор за един артист-номад като мен. Това е един много жив и жизнен град, както и добра начална точка за пътуване към останалите части от Европа.

През 2009 година ти се оказваш на една и съща сцена с Kanye West. Колко специално бе това изживяване за теб? Какво помниш от този ден?

Това бе шоу, посветено изцяло на жените. Трябваше да участват изцяло жени. Аз, Solange и Indigo Girls бяхме хедлайнери, докато Kanye бе специален гост. Честно казано, за мен по-важно бе да споделя сцената с останалите талантливи жени, които бяха поканени да участват. Kanye бе просто един бонус, но пък е супер да имаш подобна история, свързана със знаменитости като него, когато флиртуваш с някого, например. Като изключим това, не мога кажа, че съм била особено заслепена от славата му. Всички ние сме хора, малко или много. Освен ако не си Beyonce!

Музиката е форма на изкуството, а всеки вижда изкуството по различен начин. Как приемаш музиката ти самата? Какво е музиката за теб?

Поне за мен, изкуството и музиката са едно и също нещо. Считам себе си за артист още от дните, когато съм била дете. Това не е просто начин да изразявам себе си и да се свързвам с останалите, но и огромна част от моята собствена идентичност. Не бих мога да живея в свят без изкуство и музика.

Ти си МС, диджей, вокалист, продуцент и денс дива - общо взето, жена с много таланти. Чак ние се комплексирахме. Има ли нещо, което не можеш да правиш?

Не мога да танцувам степ... засега.

Какво обичайно правиш в свободното си време, когато не си зад пулта или не създаваш музика?

Скучни неща... много хора не знаят това за мен, но аз наистина си падам по боулинга. Ето, казах го! Обичам да играя боулинг. Не ходя често по клубове, когато самата аз не пускам музика. По-скоро съм от онези хора, които имат малка група приятели. Обичам да чета и да работя върху музиката си, тъй като не приемам това за работа. Има дни, в които правя бийт, само за да го чуя в последствие. Или пък пиша, защото съм получила вдъхновение. Чувствам се благословена в този аспект и не мога да се оплача.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар