Ириней Константинов и Бина Харалампиева са почетни граждани на София


Ириней Константинов и Бина Харалампиева бяха наградени със звание "Почетен гражданин на София". Това се случи днес по време на тържествена сесия на Общинския съвет по повод Деня на София. Двамата заслужили театрални дейци получиха призовете си лично от кмета Йорданка Фандъкова и председателя на съвета Елен Герджиков.

Ириней Константинов е театрален актьор с богат опит. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", а след това играе на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна. Между 1976 и 1984 година се изявява в Театър "Сълза и смях", а от 1984 година до днес се подвизава на сцената на Театър "София". Той е и действащият директор на театъра. Участва в постановките "Мизантроп", "Идиот", "Полет над кукувиче гнездо", "Много шум за нищо и други".


Бина Харалампиева е театрален режисьор с реализирани над сто постановки в различни краища на страната. Носител е на редица награди у нас и в чужбина. От 1995 година поставя представления в Малък градски театър "Зад канала", където е и действащ директор. Някои от нейните постановки са "Дама Пика", "Посещението на старата дама", "Поручик Бенц", "Бел Ами" и "Ромул Велики".

Бина Харалампиева
Бина Харалампиева / снимка: Ани Петрова

Други известни заслужили личности също получиха звания "Почетни граждани на София" в днешния ден. Сред тях са композиторът Стефан Димитров, музикантът Веско Ешкенази, композиторът акад. Георги Минчев и блус музикантът Васко Кръпката.

Междувременно директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева получи Почетния знак на София. Диригентът на Софийския духов оркестър Юли Дамянов също бе удостоен с подобна чест.

В сферата на културата бе отличен и художникът Христо Алексиев, на когото бе връчена почетната значка на София.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни